Visar 1-20 av 80 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 80 träffar
1
2
3
4

Mer om danskurser i Malmö

Att dansa på sin fritid är både en möjlighet att träffa nya människor och att röra på kroppen. En danskurs hjälper till att utveckla din kroppskontroll, balans, rytm och kondition. I Malmö finns många olika danskurser inom en mängd olika dansstilar såsom zumba, streetdance, balett, pole dance, magdans, disco och barndans. Vissa kurser finns både på nybörjarnivå och en mer avancerad nivå för den som vill ta nästa steg.

För att hjälpa dig hitta vilken dansstil som passar just dig tänkte vi berätta lite mer om de olika danskurserna som finns just i Malmö.

Disco
Discodans utvecklades på 1970-talet och har sin grund i jazztekniken. Det är en dans med influenser från många olika stilar. Då denna dansstil ger utrymme för fri tolkning så inkluderas ofta aktuella trender i dansen. Glädje, energi och uttryck är ord som ofta beskriver discodansen. Förutom att detta är en populär tävlingsgren så är det även en populär fritidsaktivitet på hobbynivå.

Barndans
Danskurser för barn är väldigt populära. Åldrarna varierar och det finns ofta kurser från 3 år och uppåt. Att dansa är ett roligt sätt för barn att röra på sig och uppskatta musiken. Det är en lekfull och rolig aktivitet för barn att göra i grupp. En danskurs hjälper barnet att lära känna sin kropp, spela roller och bli modig. När barnen är små brukar dansen vara väldigt fri och mer lekbaserad och ju äldre barnen blir inkluderas mer koreografier.

Balett
Enligt många är balett den perfekta dansen att lära sig om du vill ha en stabil grund att utvecklas från. Historiskt sett är det en strikt dans där målet alltid är perfektion. Läroplanen är välarbetad och reglerna tydliga för vad som är korrekt. Självklart är detta inte hela sanningen idag. Numera är det en vanlig dans att utöva på sin fritid och ett bra sätt att träna på sin vighet, smidighet och kroppskontroll. I Malmö finns balettkurser för barn, vuxna och pensionärer.

Zumba
Zumba har sitt ursprung i Colombia under 90-talet. Denna träningsform uppkom när en fitnessinstruktör hade glömt ta med sin musik till ett av sina träningspass. Nödlösningen fick bli ett kassettband från bilen och en kombination av improviserade steg. Det blev en kombination av dans och fitness och zumban var född.

Att gå en Zumbakurs ger dig bra träning och mycket glädje. Zumba är en fartfull dans och träningspassen känns mer som fest än just träning. Grundrytmerna kommer från salsa, cumbia, reggaeton och merengue och musiken är huvudsakligen latinamerikansk.

Salsa
Salsan kommer ursprungligen från latinamerika och är en sensuell pardans med mycket energi. Grundstegen utförs under två takter med fyra slag och dessa brukar vara enkla att lära sig. När du som nybörjare har lärt dig dessa utantill kan du bygga på med olika salsastilar:

- Casino: denna kallas även kubansk salsa och kännetecknas av att dansparet roterar medurs under dansen. Det ingår både höftrullningar och armfattningar.

- Colombiansk salsa: här är det högt tempo och mest energi. Den består av få turer men lite mer avancerade.

- New York salsa: inom denna salsastil dansar paren på en tänkt linje där danspartners ofta byter plats. Denna stil är inte lika vanlig i Sverige men förekommer.

Jämför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste åren blivit landets största dansskola för 7-12-åringar. Bliss danskurser finns idag på över 60 orter i Sverige. Vi har tittat på vad som gjort dansskolan så populär.

Läs mer
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer