Salsa & Bachata Pardans

Malmö Dansakademi, i Malmö
Längd
12 tillfällen
Pris
1 200 SEK inkl. moms
Längd
12 tillfällen
Pris
1 200 SEK inkl. moms
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Lär dig dansa Salsa - pardans

Från Centralamerika kommer denna dans med spännande och glada rytmer som får dig att släppa loss på dansgolvet. Salsa betyder sås på spanska och kallas så eftersom det är en mix av många olika danser och rytmer. Dansen och musiken har vidareutvecklats i New Yorks latinokvarter.

Denna kurs lär du dig att dansa Salsa i par, man kan anmäla sig i par eller singel. Vi tar bara in rätt antal deltagare av varje kön på klasserna så det blir rätt när ni sedan paras ihop på klasserna. Vi roterar runt enligt ett system så alla får dansa med varandra. Om ni anmäler er i par och gärna vill dansa med varandra under hela tiden så går detta bra om så önskas.

Salsa som dansform och spansk kultur överlag har spridit sig över hela världen och intresset för den har ökat explosionsartat på senare tid. I nästan varje stad med ett utbrett nattliv finns numera också minst en salsaklubb. Så om du vill ut och dansa salsa i Malmö - eller någon annan stans i världen för den delen - skaffa dig förutsättningarna för att göra det med bravur med en danskurs hos oss på Malmö Dansakademi!

Dansa romantisk och mysig dans med din partner eller med våra andra deltagare på klasserna!

Bachata har sitt ursprung från den Dominikanska republiken i Karbien. Dansen är känd för att vara väldigt sensuell och romantisk bland många. Förr i tiden betydde Bachata ”fest eller sammankonst” och dansades mycket bland familjer och vänner. Genom åren har dansen blivit mycket populär och utvecklats till att bli en social dans som är omtyckt bland många. Bachata spelas mycket på Salsa klubbar och är ett givet val för dig som vill kunna dansa ute på t.ex. Cuba Café i sommar!

I Bachata läggs det mycket fokus på höfter som sägs vara en del av själen i dansen. Så kom och skaka liv i era höfter - dansa Bachata med oss! Vi kommer lära oss olika turer, bodymovement och styling som går att använda både i danssalen och ute på dansgolvet. Så ta med din partner, sambo eller hitta en ny vän på våra kurser på Malmö Dansakademi!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

- KURSER UNDER VÅRTERMIN 2024
26 FEBRUARI - 19 MAJ, VECKA 9-20 (12 veckor)

TISDAGAR
kl. 19.20-20.20 Salsa Pardans mellan/avancerad (Steg 4-5)

ONSDSGAR
kl. 18.10-19.10 Bachata Pardans lätt/mellan (Steg 2-3)
kl. 19.20-20.20 Salsa Pardans lätt/mellan (Steg 2-3)

TORSDAGAR
kl. 18.10-19.10 Salsa Pardans nybörjare (Steg 1-2)
kl. 19.20-20.20 Bachata Pardans nybörjare (Steg 1-2)

SÖNDAGAR
kl. 12.00-13.00 Bachata Sensual, nybörjare
kl. 13.10-14.10 Bachata Sensual, lätt/mellan

Kursschema samt kursanmälan för vårtermin 2024 hittar du via dansakademi.se/kurser.php.

En kurs kostar 1200 kr för tolv lektionstillfällen och varje lektion varar i 60 minuter.

Video

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Salsa & Bachata Pardans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malmö Dansakademi
Sofielundsvägen. 57
214 34 Malmö

Välkommen till Malmö Dansakademi!

Malmö Dansakademi erbjuder danskurser inom alla tänkbara dansstilar. Vårt utbud håller alltid högsta kvalité! Här kan du till exempel välja mellan Orientalisk magdans, Dancehall, Klassisk Balett, Salsa, High heels, Dance fitness, Poledancing, Afro beat, Jazz och Streetdance. I dansstudion finns kurser för...

Läs mer och visa alla kurser med Malmö Dansakademi

Highlights