Visa kurser.se som: Mobil
  • = Reportage
  • = Video
Visar 1-50 av 464 träffar
123...910

Information om dans i Sveriges huvudstad

Stockholm är en stor dansstad där det finns mycket inspiration och många duktiga danspedagoger. Som stad erbjuder Stockholm ett stort antal kurser inom många olika dansgenrer. Det finns något för alla. Oavsett om du är nybörjare eller om du började dansa redan innan du började gå hittar du en kurs som passar dig. Du hittar allt från Afro till Jazz till Zumba.

Dansinspiration

I Sveriges huvudstad hittar du många dansanta människor. Dansen har en viktig plats i staden och det finns nästan alltid någon föreställning att se och hämta inspiration från. Dansen är också viktig för alla musikal- och teaterföreställningar som Stockholm erbjuder. Förutom föreställningar finns här också några av nordens bästa dansskolor för den som vill utveckla dansen från fritidsintresse till yrke. 

Många olika dansskolor i Stockholm

Dansskolor i Stockholm har ploppat upp som svampar den senaste tiden. Vissa dansskolor använder kända namn som, t.ex. Tony Irwing Danceakademy, för att lock folk till dansskolan. Konkurrensen bland dansskolor i Stockholm är hård, men faktum är att de mindre dansskolorna i Stockholm är minst lika populära som de större dansskolorna. Stockholms dansskolor ligger utspridda i både innerstan och i förorterna.

Här följer några exempel på dansskolor i Stockholm med en kort beskrivning av vad dansskolan har att erbjuda:

Stockholm Dance Academy
Vill du dansa på Sveriges största och bästa skola för streetdance? Då ska du välja Stockholm Dance Academy! Här hittar du kända och välmeriterade danslärare som tar emot elever på alla nivåer, vad du än har för mål med dansen. Dansskolan har sina lokaler på Västmannagatan 43 i Stockholm.

Extrem Modern
Dansskolan Extrem Modern har ett utbud av danskurser som riktar sig främst mot barn i åldern 2-10 år. Barndans innehåller ofta mycket lek och fokuserar på att barnet ska få utveckla sin rytmiska känsla och få röra på sig. Föräldrar är även välkomna på danskurserna.

Urkraft
Urkraft är en dansskola som ligger centralt i Stockholm och influeras av danskulturen i Afrika. Utöver afrikansk dans erbjuder dansskolan även danskurs i Dancehall och Reggaeton.

Dans Dojon
Dansskolan Dans Dojon är också inspirerad av den afrikanska dansskulturen med olika twister på danskurserna. Här kan du dans afrikans streetdance eller afrofunk.

CHICAGO swing dance studio
Chicago är en av många dansskolor i Stockholm som erbjuder danskurser i pardans. Denna dansskola är influerad av dansen från USA och erbjuder danskurser i Lindy Hop och Charleston/Autentisk Jazz.

Utöver dessa dansskolor finns så klart mycket fler i Stockholm. Använd söktjänsten för att se hela utbudet. Även studieförbunden i Stockholm, som till exempel Sensus, Studiefrämjandet, Medborgarskolan och Studieförbundet Vuxenskolan, erbjuder danskurser inom olika stilar.