Visar 1-20 av 157 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 157 träffar
1
2
3
4
...
8

Mer om danskurser i Stockholm

Att gå en danskurs är en väldigt populär fritidsaktivitet och träningsform. Det är glatt, utmanande och utvecklande och ett ypperligt sätt att träffa nya människor. Att dansa frigör endorfiner som får dig att må bra. Musiken, rörelserna och energin får din kropp att må bättre och den sociala biten är dessutom ett stort plus.Danskurser finns ofta både på nybörjarnivå och en mer avancerad nivå. Under respektive kurs kan du läsa mer om vilken nivå den är på samt mer information om dansstilen.

Att dansa i Stockholm
I Stockholm erbjuds ett stort antal olika danskurser. Vi har delat upp dessa kurser under en rad olika underkategorier för att det ska vara lite lättare att hitta rätt danskurs för just dig. Kanske vill du lära dig dansa tango med attityd? Eller lära dig dansa brudvals inför ditt kommande bröllop? Eller utveckla dina discomoves till nästa 70-tals fest? Oavsett varför du vill lära dig dansa, så kan du hitta kursen här.

Här nedan beskriver vi några av de olika dansstilarna som du kan hitta i Stockholm. Det finns såklart fler än dessa och de kan du hitta i sökresultatet.

Pardans
Inom pardans ryms en mängd olika dansstilar. Att dansa med en partner ger dansen ytterligare en dimension och ställer krav på samspel. Inom pardans kan du exempelvis gå en kurs i vals, tiodans, lindy hop, tango, bugg eller foxtrot. Pardans finns såklart på nybörjarnivå och för dig som vill ta nästa steg är det populärt att tävla i pardans.

Beroende på dansstil och kursnivå kommer tempo och svårighetsgrad variera mycket och för att veta vilken av alla pardanser som passar dig bäst kan du läsa om dem under respektive underkategori.

Orientalisk dans och magdans
Orientalisk dans har sitt ursprung i Mellanöstern och Nordafrikanska länder. Den uppges vara världens äldsta dansform. Med hjälp av sensuella höftåttor och hårdare accentrörelser skapas kontrast och en fängslande dans. Människor i alla åldrar kan dansa denna stil och den hjälper dig att bli smidigare, mjukare och mer avspänd i kroppen.

Poledance
Att dansa poledance innebär att du använder en stång som hjälpmedel. Detta är en dansform med sin grund i gymnastik och akrobatik och den ställer höga krav på styrka och kroppskontroll. Stången går från golv till tak och för att få grepp krävs hudkontakt och därför är utövarna inom pole dance ofta lättklädda. Rörelserna består ofta av snurrar runt stången samt hopp och olika kombinationer av dessa.

Streetdance
Streetdance är en mix av flera olika dansstilar som har sitt ursprung från gator och nattklubbar i USA. Detta är en dansstil som är under ständig utveckling och ofta innehåller en stor del improvisation. Om man ska förenkla det så influeras streetdance av bland annat hiphopdans och funkdans. Att ta en kurs i streetdance innebär mycket fart och fläkt men även peppig musik och skön energi. I Stockholm finns flera olika danskurser i streetdance, för både barn och vuxna.

Jämför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste åren blivit landets största dansskola för 7-12-åringar. Bliss danskurser finns idag på över 60 orter i Sverige. Vi har tittat på vad som gjort dansskolan så populär.

Läs mer