Danskurser i pardans i Stockholm

Dansa med glädje och passion

Får du höra att du dansar i otakt? Här hittar du kurser i allt från bugg till tango och vals. Både för nybörjare men även fortsättningskurser för dig som vill utveckla dina danskunskaper. Hitta alla kurser i pardans i Stockholm här!
Visar 1-20 av 37 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 37 träffar
12

Kort info om pardanser

Pardans har fått ett uppsving i Sverige och det är få saker som är så härligt som att svänga runt på dansgolvet med någon som dansar riktigt bra. Det finns många olika former av pardans och i Stockholm finns de flesta både för nybörjare och mer avancerade pardansare. Till exempel är bugg en dansform som uppkom i Sverige och dansas till musik i fyrafjärdedelstakt. Från början dansades bugg oftast till dansbandsmusik men idag dansar man till allt från rock till countrymusik och populärmusik.

Foxtrot & vals

En annan härlig dansform är foxtrot. Det är en ostrukturerad blandning av promenader och vändningar. Dansen följer dansarens egen puls och går mycket på känsla. Lite mer traditionell pardans är valsen. Idag dansas den oftast på bröllop men blir allt vanligare vid andra tillfällen med. I sin enklaste form dansas vals med ett långsamt steg följt av två snabba steg i takt med musiken. Det finns också mer avancerade former av vals i olika tempo. 

Bugg

Bugg kallas för Sveriges folkdans vilket beror på att det är den vanligaste sociala dansen i landet. Idag är bugg populärt bland såväl ungdomar som pensionärer och dansas till all sorts musik.

Tango

Finsk tango har väl de flesta hört talas om. Den så kallade svenska tango är inte lika känd och det beror på att vi ofta dansar argentinska tangon eller tiodansens tango.

Jämför kurser