Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-20 av 44 träffar

Kort info om pardanser

Pardans har fått ett uppsving i Sverige och det är få saker som är så härligt som att svänga runt på dansgolvet med någon som dansar riktigt bra. Det finns många olika former av pardans och i Stockholm finns de flesta både för nybörjare och mer avancerade pardansare. Till exempel är bugg en dansform som uppkom i Sverige och dansas till musik i fyrafjärdedelstakt. Från början dansades bugg oftast till dansbandsmusik men idag dansar man till allt från rock till countrymusik och populärmusik.

Foxtrot & vals

En annan härlig dansform är foxtrot. Det är en ostrukturerad blandning av promenader och vändningar. Dansen följer dansarens egen puls och går mycket på känsla. Lite mer traditionell pardans är valsen. Idag dansas den oftast på bröllop men blir allt vanligare vid andra tillfällen med. I sin enklaste form dansas vals med ett långsamt steg följt av två snabba steg i takt med musiken. Det finns också mer avancerade former av vals i olika tempo. 

Bugg

Bugg kallas för Sveriges folkdans vilket beror på att det är den vanligaste sociala dansen i landet. Idag är bugg populärt bland såväl ungdomar som pensionärer och dansas till all sorts musik.

Tango

Finsk tango har väl de flesta hört talas om. Den så kallade svenska tango är inte lika känd och det beror på att vi ofta dansar argentinska tangon eller tiodansens tango.

Jämför kurser
Svettas, dansa och ha kul!

Att kombinera dans med styrka, kondition och koordination lockade Therese Hammare till Danscenter Liljeholmen. 

Läs mer
Danscenter Liljeholmen

På Danscenter Liljeholmen ryms så väl bröllopsvalsare och sällskapsdansare som barngrupper och streetdancers.

Läs mer