Afrikansk dans i Stockholm

Dans med kraftfulla rörelser och energi. Här hittar du Stockholms utbud av kurser i afrikansk dans. Afrikansk dans innehåller mycket energi, kraftfulla rörelser och glädje och passar dig som vill stärka din kropp och förena dans med kondition.
Filtrera efter
Afrikansk dans
Stockholm
Visa alla filter
Visar 1-7 av 7 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Afrikansk dans

Platser inom Stockholm

Mer om afrikansk dans.

Gör dig redo för danseufori!

Afrikansk dans är en kraftfull och frigörande danstradition känd för att engagera både kropp och sinne. Med stora uttrycksfulla rörelser, medryckande trumrytmer och förmåga att väcka lyckohormonerna till liv är detta en dans du kommer att längta efter att få uppleva om och om igen. I Stockholm hittar du mängder av kurser i afrikansk dans att välja mellan. Här finns något för alla åldrar och nivåer. 

Vad är afrikansk dans?

Egentligen är afrikansk dans ett inkorrekt begrepp, eftersom det inte handlar om en specifik dansstil. Afrikansk dans rymmer i själva verket hundratals olika danser, hämtade ur en hel kontinent av olika kulturer. Ofta berättar koreografin en historia och eftersom varje land har sin egen berättelse, miljö och sina egna sociala omständigheter, har också dansen färgats av en bred variation av rörelsemönster och aktivering av olika kroppsdelar. 

Även om koreografin skiljer sig åt beroende på vilken del av kontinenten dansen härstammar från, kan man alltid utgå ifrån att afrikansk dans är svettigt, rytmiskt och väldigt, väldigt roligt. Prova att titta på människor som dansar afrikansk dans och försök att låta bli att le. Den smittande energin är omöjlig att värja sig mot! 

Hur går ett pass i afrikansk dans till?


Du dansar afrikansk dans i grupp tillsammans med andra glada deltagare, såväl nybörjare som mer erfarna. Inte sällan dansar du barfota, även om det också finns kurser där du dansar i skor. 

Musiken kan vara förinspelad eller framföras utav två till tre livetrummisar och ytterligare instrumentalister såsom kalebasspelare. Livemusiken är en detalj som förhöjer själva upplevelsen och energin i dansen. Även dansdeltagarna bidrar till rytmerna genom att klappa händerna, stampa fötterna och sjunga med i sångerna. 

Beroende på vilken typ av afrikansk dans det handlar om är musiken vanligtvis en blandning av traditionell afrikansk musik och klubbinspirerade afrobeats, en fusion av västafrikansk och afro-amerikansk musik. 

Vem kan dansa afrikansk dans?

Alla kan dansa afrikansk dans! Gammal som ung. Eftersom rörelserna är enkla och explosiva, utan alltför avancerad koreografi, är det lätt för de flesta att hänga med i och lära sig. I Stockholm finns många olika kurser och dansklasser där både barn och vuxna kan lära sig att dansa afrikansk dans och på samma gång få sig ett riktigt härligt, svettigt träningspass.

Vad finns det för typer av afrikansk dans i Stockholm?

I Stockholm kan du välja att dansa afrikansk dans som ett engångspass, under en helg eller som en danskurs löpande under flera veckors tid. Här hittar du dansklasser i urban och traditionell västafrikansk stil, men även afrofusion som är en blandning av olika afrikanska dansstilar och rörelser i varierande tempo och kraft. I Stockholm hittar du även Reggaeton, en energisk musik- och dansstil med influenser från afro, salsa och ragga samt afrikansk dans för barn i åldern sex år och uppåt.

Afrikansk dans som möhippa eller svensexa i Stockholm

Vill du ordna en riktigt rolig möhippa för den blivande bruden eller brudgummen? Boka afrikansk dans som ett uppskattad aktivitet tillsammans med vännerna. Bruden/brudgummen får låna fina ”exotiska” kläder i dansstudion och hela gruppen dansar och skrattar sedan under en och en halv timme tillsammans med en skicklig danslärare till härlig musik, live eller inspelad.