Visa kurser.se som: Mobil

Textilt återbruk - Ett stygn i taget

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Stockholm
10 tillfällen
2019-09-02 18:00
3 000 SEK

Kursbeskrivning

Textilt återbruk - Ett stygn i taget 

Välkommen till Studiefrämjandet och Konstskolan Basis, som ligger på östra Södermalm!

Är dina favoritjeans trasiga? Hittade du de perfekta linnebyxorna på second hand men behöver sy in dem? Lappa ihop minnen från en svunnen tid med den person du är idag.

Vi tar avstånd från konsumtionshetsen och hittar kreativiteten i att laga synligt, lappa eller sy något från grunden med återvunnet material.

Målsättning:

Kursens målsättning är att ge dig färdigheter du kan ta med dig i resten av livet och en ny syn på textilens möjligheter och livslängd. Som kursdeltagare får du lära dig olika tekniker för återbruk, du får även handledning och materialkunskap.

 

Dess kärna vilar på den kreativa processen och att ge dig som deltagare inspiration till vad du kan återbruka från din garderob. Som deltagare får du tillgång till en mängd återvunnet textilt material men du är även välkommen att ta med något hemifrån som du länge velat laga/göra om.

 

Plats:

Kursen hålls de sex första träffarna på Basis konstskola på Folkungagatan 147 i en vacker miljö där vi övar på tekniker som inte kräver symaskin. Tanken är att du som deltagare ska få med dig en mängd tips som alla ska kunna ha nytta av trots att man inte har symaskin hemma.

De fyra sista tillfällena sker i en syslöjds-sal i Viktor Rydbergs Gymnasium. Där finns tillgång till all nödvändig utrustning som symaskiner mm.

 

Utställning:

Vi kommer även hålla i en utställning där de som vill får visa upp sina alster, det sker på ett event i Stockholms stadsmissions butik på Skånegatan.

Du är varmt välkommen med din anmälan till oss på Studiefrämjandet!

Kostnader

3 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Textilt återbruk - Ett stygn i taget.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Textilt återbruk - Ett stygn i taget!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner