Musikalisk sångkurs "Röst och Kropp" 7-12 år

Längd
7 tillfällen
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 tillfällen
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Njut av en höst full av dans hos oss på Pipen mitt på Kungsholmen! Alla nivåer är välkomna till våra danskurser med lärare i olika stilar!

Musikalisk sångkurs "Röst och Kropp" 7-12 år - Lördagar kl. 10.30-11.30

Under denna kurs som pågår under 7 tillfällen kommer barnen få utforska musik genom den Waldorfspedagogiska metoden "Eurytimi". Eurytmi kan upplevas som terapeutiskt för fysiska och psykiska problem i alla åldrar och handlar om att uppnå harmoni. 

Barnen kommer under kursens gång att sjunga med fokus på harmoni, rytm och melodi. Vi kommer lära oss fem olika sånger på fem olika språk för att bland annat kunna uppleva språkets mångfald och rytmiska rikedom och ge möjlighet till att relatera konstnärligt till olika uttryck. Sångerna kommer att sjungas på spanska, nahuatl, italienska, svenska och finska och uttrykas genom sång och rörelse eftersom de båda kombineras inom eurytmin. Under inlärningen kommer kursledaren att använda musikinstrument såsom gitarr, flöjt och trumma för att förstärka den musikalsiska upplevelsen. Vi kommer avsluta terminen med att visa upp vad vi har lärt oss.

Vad är Eurytmi? 

Eurytmi är en konstart som integrerar musik och tal med rörelse. Ordet Eurytmi härstammar från det grekiska ordet Eurytmia och kan översättas som skön rytmisk rörelse eller harmoni. Eurytmi är en multimodal aktivitet där olika konstarter kommer till uttryck.

Kortfattat kan eurytmin indelas i två huvudkategorier: Ljudeurytmi och toneurytmi. Ljudeurytmin vill synliggöra språket, där språkljuden och språkets klang och rytm samt intentionen och strukturen av språket samverkar. Toneurytmin vill genom sina armrörelser uppfattas som synlig sång, där musikens kinetiska element, som takt, rytm, melodi med tonhöjd kommer till uttryck. Tempot i musiken bestämmer oftast tempot i toneurytmin och armarna gestaltar bland annat tonerna, det hörbara, och intervallerna, det ohörbara, i musiken.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Höst 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

För barn mellan 5-12 år som pratar spanska, nahuatl, italienska, svenska eller finska. Du kan delta så länge du behärskar ett utav språken. Du kan delta både med eller utan tidigare erfarenhet. 

Kursledare

Irene Escobar har utbildats i Waldorfpedagogik och bildkonst och går lärarutbildningen på Rudolf Steiner Högskola Eurytmiskola.
Hon arbetar med utbildning och konst inom fristående projekt och inom Waldorfskolor och har undervisat i målning, fotografi, hantverk, spel och musikkurser för skolbarn i Mexiko, Italien och Sverige. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Musikalisk sångkurs "Röst och Kropp" 7-12 år och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights