Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Jägarskolan teori intensiv - distans

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Distans / Online
6 tillfällen
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Förbered dig på bästa sätt genom att delta i vår distanskurs!

Denna intensivkurs är planerad att gå en gång i veckan, totalt sex kurstillfällen. Det höga tempot ställer särskilda krav på dig som ska delta. Vi rekommenderar att du läser kursmaterialet i förväg och mellan sammankomsterna. Vår kursledare hjälper dig om du fastnar i något avsnitt och har frågor och funderingar.

Du får ledning av en erfaren kursledare och möjlighet att diskutera och reflektera tillsammans med övriga deltagare. Allt du behöver är en dator eller ipad med internetuppkoppling.

Våra kursledare, alla medlemmar i Svenska Jägareförbundet, är aktiva jägare och har lång erfarenhet av jakt. Det är Naturvårdsverket som fastställer kraven för jägarexamen och proven avläggs inför en särskild förordnad provledare. Läs mer om jägarexamen här nedan. 

Moment/Innehåll

 • Viltet, artkännedom och viltvård
 • Lagstiftning, jakt- och vapenlagstiftning
 • Jaktvapnet och säkerhet.
 • Att bli jägare, jaktetik
 • Jakt och olika jaktformer

  Praktiska skjutövningar och jägarexamens teori- och praktiska prov arrangeras ej av Studiefrämjandet. Se mer om jägarexamen här nedan.

  Kursmaterial
  Jägareförbundets studielitteratur dvs. Jägarskolan - allt du behöver för att ta jägarexamen, beställer du enkelt via Svenska Jägareförbundet. Kostnad 795 kronor exkl. frakt. Normal leveranstid 1-4 arbetsdagar. 

  Jägarexamens teori- och praktiska prov
  Det är Naturvårdsverket som fastställer kraven för jägarexamen. Jägarexamen är fristående från Jägarskolan och examen sköts av Naturvårdsverkets förordnade provledare. Observera att Studiefrämjandet arrangerar inte jägarexamensproven till dig som deltagare i Jägarskolan. Kostnaden för av Naturvårdsverkets beslutade avgifter för proven tillkommer och ingår ej i Jägarskolan. En komplett jägarexamen består av ett teoretiskt prov samt tre praktiska prov. De praktiska skjutproven görs på jaktskyttebanan och bokas av dig direkt hos provledaren.

  Under rådande situation med Corona-virus och för att minska smittspridning har provledare pausat jägarexamensproven en tid framåt. För mer information om jägarexamens proven se Svenska Jägareförbundets hemsida.

  Bra att veta
  Alla våra kurser kan man delbetala upp till tre gånger. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Ingen extra kostnad tillkommer.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan teori intensiv - distans.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan teori intensiv - distans!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser