Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen: Jägarskolan intensiv Norrtälje

Studiefrämjandet Stockholms län
Kursinformation
Norrtälje
3 tillfällen
2020-03-05 18:30
2 950 SEK

Kursbeskrivning

En komplett teoriutbildning för dig som har ont om tid, och som läser litteraturen självständigt, kan vi erbjuda jägarskolan som intensivkurs i Norrtälje.

Under en kväll och en helg går vi igenom teoridelen av Jägarskolan. Jägarexamens teori provavgift ingår ej i kursavgiften. På helgen bestämmer vi sedan tid, plats och former för de praktiska övningarna på skjutbana.

Kostnader för träningen på skjutbana, teoriprov och de praktiska proven för jägarexamen tillkommer och ingår ej i kursavgiften. Det är Naturvårdsverket som fastställer kraven för jägarexamen. Jägarexamen´är fristående från Jägarskolan och examen sköts av särskild förordnad provledare.

Moment/Innehåll

 • Viltet, artkännedom och viltvård
 • Lagstiftning, jakt- och vapenlagstiftning
 • Jaktvapnet och säkerhet.
 • Skytteträning på bana med lånevapen, kula och hagel.
 • Att bli jägare, jaktetik
 • Jakt och olika jaktformer

  Kurstillfällen
  Start torsdagen den 5/3 kl.18.30 - 21.00. Därefter lördag - söndag 4-5/4 kl. 09.00 - 16.00. Lokal Färsna Gård. Medtag egen lunch.

  Kursmaterial
  Jägareförbundets studielitteratur dvs. Jägarskolan - allt du behöver för att ta jägarexamen, beställer du enkelt via denna länk Kostnad 795 kronor exkl. frakt. Tillsammans med häftena Lagen, Studiehandledningen samt det kompletterande materialet på webben har det skapats ett överskådligt och komplett paket om vad blivande jägare bör känna till om jakt, etik, djur, ekologi, viltvård, vapen och skytte. I Jägarskoleboxen hittar du också ett medlemserbjudande, halva priset på ditt medlemskap första jaktåret.

  Kom ihåg att skaffa litteraturen i god tid före start så att du hinner läsa tillräckligt. Ca en månad i förväg är att rekommendera. 

   
   

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen: Jägarskolan intensiv Norrtälje.

Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län - kurser.se

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Stockholms län!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö och kultur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!

Vi finns i länets alla 26 kommuner. Vårt huvudkontor hittar du vid Odenplan mitt i händelserika Stockholm.I Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N, har vi de flesta av våra kurser. I huset finns danssalar, målarateljéer, flexibla datasalar, ljusa studierum och musiklokaler.Vissa kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholms län

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Stockholms län

Studiefrämjandet Stockholms län

Norrtullsgatan 12 N
102 35 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen: Jägarskolan intensiv Norrtälje!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner