Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Introduktionsdag i Mindfulness

Mindfulnesscenter
Kursinformation
Distans, Göteborg, Luleå, Malmö, Stockholm, Umeå
1 dag
2 525 - 4 093,75 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
2020-09-01 09:00  
2 525 SEK
Luleå
2020-10-08  
4 093,75 SEK
Stockholm
2020-10-20 09:00  
3 275 SEK
Svenska
Mindfulness introduktionsdag

Kursbeskrivning

Välkommen på en introduktionsdag i mindfulness

Att vara mindful är att vara medvetet närvarande, att leva uppmärksamt i nuet. Du upptäcker tidigare din kropps signaler på för hög stress och stresstankar, därmed kan du bryta den onda spiralen tidigare. Du blir bättre på att se klart på varje situation, göra mer realistiska bedömningar, sätta gränser och hitta positiva utvägar. Mindfulness är också ett verktyg som hjälper dig att återhämta dig effektivt.

Med anledning av Corona och Covid-19 har vi beslutat att våra fysiska utbildningsträffar under våren blir online/digitala fr o m vecka 13. 

Kursinnehåll:

 • Samhället - nu och då
 • Lite om stressfysiologi
 • Hinder för att tänka fritt (kognitiva filter)
 • Mindfulness´ verkningsmekanismer
 • Forskning - var står den idag?
 • Vad händer i hjärnan vid träning?

Att träna mindfulness:

 • Vi praktiserar alla grundövningarna i mindfulness
 • Vi går igenom hinder för träning

Diskussion omkring användningsområden:

 • Ledarutveckling
 • Personalvård
 • Hälso- och sjukvård
 • Skola och universitet
 • Omsorg
 • Privatliv

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Introduktionsdagen ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning eller om du avser att arbeta med mindfulness som verktyg i ditt arbete. Under heldagsutbildningen varvar vi teori med praktiska mindfulnessövningar.

Under introduktionsdagen kommer vi att informera om Instruktörsutbildningen för dig som är intresserad av att gå vidare och utbilda dig till Mindfulnessinstruktör. Som mindfulnessinstruktör får du förmånen att utveckla människors förmåga att vara här och nu och få ett innehållsrikt liv i balans.

Det krävs inga förkunskaper.

Kostnader

3275 kr exkl moms

Kursledare

Ola Schenström, Ola är läkare och specialist i allmänmedicin med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter. Han har tillsammans med sina medarbetare utbildat över 2300 mindfulnessinstruktörer i Sverige inom olika yrkesgrupper. Ola är involverad i flertalet forskningsprojekt, bland annat vid Karolinska Institutet, Centrum för primärvårdsforskning vid Lunds Universitet med flera. Han har också utarbetat ett antal träningsprogram i mindfulness, exempelvis Här&Nu, Sveriges mest sålda träningsprogram i mindfulness. Ola är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok "Mindfulness i vardagen".

Beatrice Blidner, Beatrice är leg. fysioterapeut och har arbetat i 26 år på en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning där hon utvecklat och lett mindfulnessbaserad gruppbehandling för patienter med främst ångest och depression. Beatrice har samarbete med Göteborgs Universitet där hon undervisar, examinerar och handleder fysioterapistudenter. Beatrice har grundutbildning i Psykodynamisk psykoterapi (PDT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Basal Kroppskännedom (BK), färdighetsträning (DBT), kroppsorienterad psykoterapi och hälsocoachning. Hon har lång erfarenhet av meditation och Mindfulness, bland annat genom retreats och instruktörsutbildningarna steg 1 och 2 hos Mindfulnesscenter. Beatrice är anställd på Mindfulnesscenter som expertresurs inom vårdområdet, med speciellt fokus på ångest och depression.

Ola Lundström,Ola har övat och undervisat i meditation och mindfulness i över 30 år. Han är utbildad i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) av professor Mark Williams, Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och grundutbildad i Breathworks. Ola har yrkeserfarenhet från skola, socialtjänst och psykiatri, där han arbetat med förebyggande av psykisk ohälsa. Han leder för närvarande mindfulnessgrupper för patienter inom psykiatrin. Inom Mindfulnesscenter undervisar Ola på instruktörsutbildning steg 1 och steg 2, där han är kursledare. Han föreläser och handleder även i mindfulness på arbetsplatser, med erfarenhet av uppdrag inom bland annat Trafikverket, Apoteket AB, Försäkringskassan, BioGaia AB och Svenska Spel.

Åsa Öhman, leg. sjukgymnast (OMT, akupunktur och laserbeh.), Steg 1 i psykoterapi (KBT), Steg 2 mindfulnessinstruktör, Steg 3 Qigong och med mångårig erfarenhet från individ och gruppbehandling i mindfulness.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsdag i Mindfulness.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Malin Söderberg
(5)
Lärde mig massor och har gått vidare och blivit instruktör.
Malin Söderberg
(5)
Gick introduktionsdagen och kände direkt att detta var något för mig. Gick vidare och utbildade mig till Instruktör och har inte ångrat mig en dag!

Mindfulnesscenter

Ola Schenström

Kurser i mindfulness - för egen träning och i arbetet

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness. Våra kurser och utbildningar har stark evidens i svensk forskning.  Hos oss får du en värdefull utbildning du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Mindfulnesscenter

Kontaktuppgifter till Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Strandvägen 78
234 31 Lomma

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser