Mindfulness - Steg 1 för nybörjare - början av våren

SV Malmö, i Malmö
Längd
12 timmar på 6 tillfällen
Pris
940 SEK
Längd
12 timmar på 6 tillfällen
Pris
940 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Mindfulness är ett förhållningssätt där vi utvecklar vår uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla till oss själva och andra. Det är ett sätt att träna vår förmåga att vara mer medvetet närvarande här och nu och som kan hjälpa oss att förhålla oss friare till stressande tankar och känslor. Genom övningarna och det mindfulla förhållningssättet tränar vi oss också till ett mjukare och vänligare förhållningssätt till det vi upplever och oss själva.

Mindfulnessträningen ger oss verktyg för att må och ta hand om oss själva bättre. Den kan leda till en mängd positiva effekter som vi kan ha stor nytta av. När vi blir mer medvetna om det som sker i stunden och hur vi påverkas får vi möjligheten att fatta mer medvetna och välgrundade beslut i vår vardag. Mindfulness har i studier visat sig vara hjälpsamt för många olika tillstånd. Bland annat för stress, oro och sömnproblem.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen består av sex träffar där du som deltagare får lära dig grunderna i mindfulness. Genom teori, praktiska övningar och reflekterande samtal i grupp skapar du en grund för att kunna fortsätta din träning på egen hand. Mellan träffarna rekommenderas du att öva själv med hjälp av ljudfiler och vardagsövningar. Efter den här kursen har du möjlighet att gå fördjupningen ”Mindfulness - steg 2”.

• Grunderna i mindfulness
• Praktiska meditationsövningar
• Reflekterande samtal i grupp
• Egen träning hemma med ljudfiler och vardagsövningar

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Åsa Nelson är diplomerad mindfulnessinstruktör steg 1 och 2 hos Mindfulnesscenter och utbildad stress- och avspänningspedagog hos Sverigehälsan. Hon har arbetat med mindfulness sedan 2015 och driver idag företaget Fiffiga - För hållbar hälsa där hon erbjuder samtal, handledning och kurser inom mindfulness och stresshantering.

VIKTIG INFORMATION
Kursen är berättigad som friskvård och ger utmärkta verktyg för stresshantering och effektiv återhämtning.

NOTERA! Det är uppehåll sportlov och påsklov.
Veckodag: Tisdag
Tid: 21:15-22:45
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Mindfulness - Steg 1 för nybörjare - början av våren och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights