Smärta & Mindfulness

House of Healthy, Distans
Längd
1,5 timmar
Pris
200 SEK
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1,5 timmar
Pris
200 SEK
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 200 SEK / person

Kursbeskrivning

Smärta & Mindfulness

Det är omöjligt! Nej, det är min erfarenhet från mängder av möten med människor som lever med smärta att Mindfulness lindrar. Det är svårt att tro innan vi själva fått uppleva den makt som vana och föreställningar har över oss när de vrider upp smärtvolymen.

Ett lättsamt möte för att utveckla förståelsen för smärtupplevelsen.

Alla har vi upplevt smärta. Det är något som vi behöver leva med, det ingår liksom, och är nödvändigt för vår överlevnad. Men hur ont något gör är väldigt individuellt och det är detta vi vill söka en vidare förståelse för i detta möte.

Vi kommer att titta på smärtupplevelsens olika aspekter och söka en förståelse genom vår egna upplevelse eller minnen av smärta. Vad jag kan avslöja redan nu är att smärtupplevelsen är så mycket mer än den fysiologiska smärtan, alltså den process som sker just nu i den vävnad som smärtsignalerna kommer ifrån.

Smärta är något som de flesta av oss ogillar. Vi vill undvika det så långt som möjligt eftersom det ofta väcker obehag. Det obehaget är ofta baserat på hur vi relaterar till det vi upplever, vilket är en produkt av våra tidigare erfarenheter. Jag upplever att de flesta jag talar med aldrig har tagit sig tid att upptäcka detta. Vad vi däremot alla är överens om är att oro bara bidrar till att förvärra upplevelsen av smärtan.

Inga förkunskaper krävs.

Vi lägger mycket tid till samtal och på att undersöka medvetande övningar samt delande av våra upptäckter inom gruppen.

Smärta är personligt. Så mycket mer än många verkar tro. Samtidigt finns det en hel del vi kan göra för att minska intensiteten i smärtupplevelsen med hjälp av mindfulness. Med medveten närvaro får vi en djupare förståelse för oss själva och vår situation samt hur vi kan underlätta för oss. När vi delar med oss av våra upptäckter inspirerar och motiverar vi varandra till fortsatt utforskande.

Varje möte beräknas pågå i 1,5 h.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Alla är välkomna att delta!

Denna dag är främst utformad för dig som lever med kronisk smärta, känner någon som gör det eller möter kronisk smärta i ditt dagliga arbete. Du vill vidga din förståelse för smärtupplevelsen och få effektiva verktyg för lindring.

Jag tar emot intresseanmälningar från individer så väl som grupper. Varmt välkommen!

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Sebastian Brander som är cirkelledare för denna kurs är utbildad Osteopat och certifierad Mindfulness Instruktör. Smärta är något som han möter dagligen i sitt kliniska arbete. Därför har han god teoretisk och praktisk erfarenhet av vad som orsakar kroppslig smärta samt vad som vanligen krävs för att direkt lindra och förhoppningsvis på sikt helt upplösa orsaken bakom smärtupplevelsen.

Sebastian som har fördjupat sig inom intresseområdet "Mindfulness och smärta" har god erfarenhet av att utforska medvetandeövningar ämnade att lindra smärtupplevelsen. Detta är något som vanligen ger direkt mätbara resultat och något som Sebastian använder sig av regelbundet i kliniken.

Han har ett brinnande intresse för inre utforskande och självförverkligande samt pratar gladeligen mycket och länge om detta med vem helst som visar ett ömsesidigt intresse. Sebastian är certifierad Mindfulness-instruktör med en specialisering gentemot facilitering av diversifierade, jämställda, inkluderande och tillgängliga gruppsamtal.

Mindfulness

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Smärta & Mindfulness och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
House of Healthy
Doktor Bex Gata 13B
413 24 Göteborg

House of Healthy

Är en uppskattad leverantör av hälsofrämjande tjänster inom alternativmedicin, så som manuell terapi, hälsokonsultation, livsstilscoachning, workshops, kurser och föredrag. Företagets kärnvärde är att sprida kunskap som stärker den enskilda individens förmåga till ett liv i harmoni och balans. House of...

Läs mer och visa alla kurser med House of Healthy

Highlights