Yoga Mindfulness

SV Kalmar län, i Nybro
Längd
8 timmar på 4 tillfällen
Pris
490 SEK
Längd
8 timmar på 4 tillfällen
Pris
490 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lite om yoga-mindfulness:
Yoga betyder ju förening, förening av mig själv med ursprunget. "Att förenas med sitt ursprung är gemensamt för alla människor oavsett ras, färg, kultur eller religion. Så länge man saknar denna förening hos sig själv, känner man sig otillräcklig och otillfredsställd. Både yoga och mindfulness har sitt ursprung i urgamla Vedaskrifterna. Mindfulness finns sedan åter beskrivet inom buddhismen. Yoga är en självständig utvecklingsmetod och mindfulness är egentligen ett mentalt tillstånd av högre medvetande. Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet och att se saker och ting som de verkligen är. Genom att använda olika yogametoder når man tillståndet mindfulness, som betyder att varande närvarande med sitt ursprung. Yoga-mindfulness är en metod som passar alla oavsätt ålder och fysisk kapacitet. Alla kan uppnå yogans positiva effekter bara man övar. Yoga-mindfulness verkar genom läkande processer under handledning, där utövaren själv medverkar genom olika övningar, kroppsrörelser, andning, meditation och koncentrationsövningar. Inom yoga-mindfulness görs ingen uppdelning av kropp och själ. Alla delar är aspekter av en större helhet, och alla delar verkar i samklang med de övriga för att tjäna helheten." ur Yoga-Mindfulness 12 lektioner steg för steg, Bikash Acharya.
Bikash Acharya, är fil. mag. i psykologi, leg. KBT psykoterapeut. Han forskar inom stress och utbrändhetsfrågor vid Karolinska Institutet.
Efter avslutad kurs erbjuds deltagare en fortsättning på 4 tillfällen vid samma dag/tid
Varje pass innehåller uppvärmning, fysiska övningar, andningsövningar, avslappning och meditation. I slutet av yogaklassen kommer ledaren besvara eventuella frågor.
Bra att veta:
Vid anmälan är det bra om du anger din mailadress och mobilnummer, för vidare kontakt.
Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras.
Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare
Veckodag: Torsdag
Tid: 18:30-20:00
Ledare: Izabela Gayak
Lokal: Pukebergarnas väg 59
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Yoga Mindfulness och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Kalmar län
Pukebergarnas väg 59
38234 NYBRO

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län

Highlights