Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Mer om mindfulnesskurser i Stockholm

Känner du dig nyfiken på att gå en kurs i mindfulness? Här får du reda på mer om mindfulnesskurser och om det kan vara något för dig. För att få reda på exakt innehåll i kurserna kan du kontakta arrangörerna i listan ovan.

Därför ska du gå en mindfulnesskurs i Stockholm

Att ha kunskaper om mindfulness är värdefullt ur flera olika aspekter. Mindfulness kan du ha nytta av i fler situationer än du kanske tror. Att gå en kurs i mindfulness ger dig grundläggande kunskaper och förståelse för vad mindfulness är, hur du utövar det och varför det är så viktigt för dig. Vill du skapa bättre balans i ditt liv och lära dig tekniker för att öka din medvetna närvaro, släppa stress och oro? Då är en kurs i mindfulness rätt för dig. Det finns ett brett utbud av mindfulnesskurser i Stockholm – vilken kurs dras du till?

Vad är mindfulness bra för?

Mindfulness kommer ursprungligen från buddhismen och handlar om att leva mer i nuet, vara närvarande och ta saker för vad det är. Själva ordet mindfulness betyder sinnesnärvaro. Mindfulness kan hjälpa dig att hitta balans i livet genom mycket enkla metoder som i sin tur kan:

  • Förbättra dina relationer  
  • Hjälpa till att identifiera och släppa taget om jobbiga saker
  • Bidra till ett inre lugn
  • Hjälpa dig att arbeta med dålig självkänsla, relationsproblem, fobier, ångest, sorg eller nedstämdhet.

Mindfulness kräver regelbunden övning för att ge bästa resultat, därför kan en mindfulnesskurs ge dig rätt förutsättningar för att göra det till en vana.

Vem kan gå en kurs i mindfulness?

Det korta svaret: alla. Det är faktiskt sant. Alla kan på ett eller annat sätt dra nytta av att gå en kurs i mindfulness. Oavsett om du är nybörjare och aldrig bekantat dig med mindfulness tidigare eller om du är en van mindfulness-utövare så kan du gå en kurs! Ingen kurs är den andra lik och de flesta arrangörer sätter sin egen unika prägel på kursen. Det finns mindfulnesskurser med syfte att ge dig coaching, det finns kurser för par, mindfulness för ledare och kurser i mindfulness med dans som inriktning. En mindfulnesskurs i Stockholm passar dig som vill gå kursen på plats nära dig.

Typiskt innehåll i en mindfulnesskurs

Trots att det finns en rad olika inriktningar och teman på mindfulnesskurser har de flesta några saker gemensamt.

  • Mindfulness i vardagen
  • Andningsövningar
  • Meditation
  • Stresshantering
  • Praktiska övningar
  • Tips och råd att ta vidare efter avslutad kurs

Varje kurs är unik. För att få mer information om en specifik kurs och vad den innehåller, kontakta arrangören.

Jämför kurser