Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

E-kurs Mindfulness och medkänsla med sig själv och andra

Mindfulnesscenter
Kursinformation
Distans
6 veckor
Löpande start
744 SEK
Mindfulness

Kursbeskrivning

Mindfulness och medkänsla med sig själv och andra

Det positiva är att vi människor i hög grad, med små doser träning, kan utveckla vår förmåga till medkänsla med oss själva och andra. Detta faktum har också stöd i senaste års hjärnforskning. Övningarna i det här programmet består dels av meditationsövningar och dels av olika vardagsövningar. Ca 75% av oss har lättare att visa medkänsla med andra än med oss själva. Medkänsla med oss själva är därför en viktig del i det här programmet. Totalt omfattar programmet ca 10 timmar träning. Du får lyssna på korta ljudfiler (lektioner) på några minuter ett par gånger per vecka och sen ca 15 minuters träning per dag. Gör ingen utvärdering förrän du gått igenom hela programmet

Mindfulness och medkänsla bidrar till bättre relationer, högre livskvalitet, mindre stress, bättre förmåga att hantera svårigheter – hemma och på jobbet- mindre avstånd människor emellan. Ja, till ett bättre mer mänskligt samhälle. Vi ser med träning mer till vad som förenar oss som människor än vad som skiljer oss åt. En attityd som är viktigare idag än kanske på mycket länge.

Mindfulness och medkänsla bidrar till hållbar utveckling på individ-, grupp- och samhällsnivå. 

Det är en sex veckors e-kurs med träning ca 15 minuter per dag. Syftet är att öka medkänsla med sig själv och andra. De första två veckorna innehåller mindfulnessträning. De övriga veckorna träning i medkänsla. Du kan använda den här kursen utan förkunskaper i mindfulness eller som en fortsättning på e-kurserna Här&Nu eller Vid stress.

Träningsprogrammet innehåller:
Stresstest och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet.

Mindfulnessövningar:
Andningsankaret, Kroppskanning, En stilla stund, Meditation för tankar och känslor, Paus för medkänsla med sig själv, Kärleksfull vänlighet med mig själv och andra, Kärleksfull vänlighet, Medkänsla med sig själv, andra och alla, Kärleksfull vänlighet och medkänsla

Vardagsövningar exempel:
Vänlig uppmärksamhet, Vänlig medvetenhet, Medkänsla med mig själv och andra

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Mindfulness kan man träna på egen hand genom de självinstruerande program som vi har utvecklat. Denna kurs ger dig grunderna i mindfulness. Övningarna är på ca 10 minuter en till två gånger per dag i 8-16 veckor. 

Det krävs inga förkunskaper.

Kostnader

Mindfulness och medkänsla, 420 kr/år alternativt 50 kr/månad årsvis inkl. moms
E-kursen är personlig och efter genomgånget program kan du fortsätta träna i programmet och repetera de övningar du önskar. Kursen löper som en prenumeration och uppsägningstiden är 1 månad.

Kursledare

Ola Schenström, Ola är läkare och specialist i allmänmedicin med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter. Han har tillsammans med sina medarbetare utbildat över 2300 mindfulnessinstruktörer i Sverige inom olika yrkesgrupper. Ola är involverad i flertalet forskningsprojekt, bland annat vid Karolinska Institutet, Centrum för primärvårdsforskning vid Lunds Universitet med flera. Han har också utarbetat ett antal träningsprogram i mindfulness, exempelvis Här&Nu, Sveriges mest sålda träningsprogram i mindfulness. Ola är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok "Mindfulness i vardagen".

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om E-kurs Mindfulness och medkänsla med sig själv och andra.

Mindfulnesscenter

Ola Schenström

Kurser i mindfulness - för egen träning och i arbetet

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness. Våra kurser och utbildningar har stark evidens i svensk forskning.  Hos oss får du en värdefull utbildning du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Mindfulnesscenter

Kontaktuppgifter till Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera E-kurs Mindfulness och medkänsla med sig själv och andra!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser