Visa kurser.se som: Mobil

Nyfiken på Mindfulness

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
10 timmar
2019-11-07 17:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Nyfiken på Mindfulness riktar sig till dig som är nybörjare i Mindfulness. Ett första prova på steg som kan ge dig tips om hur du kan minska stress och oro och hjälpa dig att vara mer koncentrerad på det som sker just nu och inte grubbla över det som skett eller oroa dig för mycket om framtiden.

Innehåll och upplägg

Istället för att stanna upp och reflektera, strävar vi ofta vidare i ett allt högre tempo. Att-göra-listan blir längre och längre i strävan efter nya materiella mål. Vi glömmer bort att lyssna inåt och att tillåta oss att bara vara och leva lite mer i nuet.

Nyfiken på Mindfulness riktar sig till dig som är nybörjare i Mindfulness. Ett första prova på steg som kan ge dig tips om hur du kan minska stress och oro och hjälpa dig att vara mer koncentrerad på det som sker just nu och inte grubbla över det som skett eller oroa dig för mycket om framtiden. Att lära dig känna igen vilka situationer du kan påverka och vilka du kan lämna därhän.

Med Mindfulness blir du mer medveten om ditt inre landskap, dina tankar, känslor, kroppsliga signaler men också om ditt yttre landskap, vad pågår runt om kring dig, vad hör du, vad ser du, osv. I vår västerländska värld är vi tex inte vana vid att lyssna på vår kropp. Genom att lyssna på kroppen kan du få bättre kontakt med verkligheten som den är men också upptäcka samspelet mellan kropp, känsla och tanke, som i sin tur lär dig möta obehagliga situationer på ett mer medvetet sätt, minska tex stress och lidande och öka omtanken om dig själv, få bättre kontakt med livet, fylla livet med sådant som betyder nåt dig."

Förutom gemensamma diskussioner och utbyte av erfarenheter, praktiska råd, vardagsövningar och teori kommer vi att genomföra Mindfulness-övningar som tex. Andningsankare, Kroppsskanning, Medvetna rörelser och Sittande meditation.

 Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Kursledare Ingrid Stamm´ler arbetar idag på ABB med Processer och Förändringar och har under 2018 utbildat sig till instruktör i Mindfulness. Hon praktiserar Mindfulness Meditation på lunch-tid 30 minuter varannan vecka, något som uppskattats mycket med tanke på dagens förändringstakt och hög arbetsbelastning.

Ingrids ord om denna kurs: -Min förhoppning är att de fem kurstillfällena ska hjälpa dig att stanna upp och prova på en stunds Mindfulness som ett sätt att visa omsorg om dig själv.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial till Nyfiken på Mindfulness är en pocketbok och ingår i kursavgiften. I boken finns länk där man kan öva på egen hand mellan tillfällena.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Kallelse/faktura skickas cirka en vecka innan kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nyfiken på Mindfulness.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyfiken på Mindfulness!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner