Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Konflikthantering och förhandling på plats/online

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
3 tillfällen
2020-10-05 18:00
4 295 SEK

Kursbeskrivning

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Har du inte möjlighet att närvara på plats är du välkommen att följa den online. Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring smittspridningen av covid-19 kvarstår vid kursstart, så kommer kursen enbart att ges online.

Undervisningen är alltid varierad, utgår från gruppens behov, kunskapsnivå och önskemål. Du förväntas vara aktiv på sammankomsterna och interagera med såväl lärare som andra deltagare.

Kursupplägg

Konflikter är en naturlig del av mötet mellan människor. Om du hanterar dem konstruktivt så kan de bidra till att rensa luften, släppa fram nya idéer och skapa ett driv framåt.
På den här kursen får du lära dig olika tekniker som skapar resultat och bygger goda relationer. Kursen är en blandning av teori, konkreta exempel samt praktisk träning i konflikthantering och förhandlingsteknik.

Kursinnehåll

 • Går alla konflikter att lösa?
 • Kommunikation och feedback för förebyggande av konflikt
 • Konflikthanteringsstilar - Hur beter du dig i en konflikt?
 • Förhandlingstekniker
 • Hur du hanterar svåra samtal
 • Hur du genomför en förhandling från förberedelse till avslut
 • Praktisk genomgång i olika modeller för konfliktlösning och förhandling genom träning i grupp
 • Målgrupp

  För dig som behöver kunskap och verktyg för att förebygga eller hantera en konflikt när den uppstått. Du är medarbetare, ledare eller chef med eller utan formellt personalansvar.

  Mål

  Efter kursen ska du ha förståelse för olika modeller för konflikthantering och förhandlingsteknik och god kännedom om mekanismer som bidrar till att lösa konflikter. Du kommer även att ha kunskap om hur man genomför en förhandling från förberedelse till avslut.

  Förkunskapskrav

  Inga förkunskaper krävs men det är en fördel om du har arbetslivserfarenhet som gör att du kan relatera till kursinnehållet.

  Studiematerial/Litteratur

  Lärarens eget material

  Om du vill fördjupa dig inom ämnet så rekommenderar vi som kompletterande litteratur till kursen: Barbro Lennéer Axelsson och Ingela Thylefors: Konflikter — Uppkomst, dynamik, hantering.

  Kursinformation

  Kursdatum: 5/10, 10/10, 2/11. Observera att kursen har uppehåll under vecka 42-44.

  Arbetssätt

  Kursen är på plats samt online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

  Fortsättning

  Vill du få en bred genomgång av de olika områden en HR-avdelning arbetar med? Då kan vår utbildning Diplomerad HR-assistent vara något för dig.


  Joakim Jareld

  "Det är en fantastisk känsla av djup meningsfullhet att arbeta med individers utveckling, i all synnerhet när den utmanar det som känns komfortabelt, tryggt och välbekant. De stora sprången i vår utveckling sker ofta i konfrontationen med det för oss främmande och svårbegripliga."

  Joakim Jareld, konsult och ägare på Mind Envoy AB, är förhandlare, medlare och coach. Han erbjuder expertis inom arbetsrätt, arbetsmiljö och gruppdynamik. Som ett led i detta föreläser och utbildar han i olika sammanhang, bl a för arbetsmiljöorganisationen Prevent.

  Undervisar i: Diplomerad HR-assistent, Arbetsrätt, Konflikthantering och förhandling.

  Joakim har närmare 30 års erfarenhet av konflikthantering, arbetsmiljöarbete, person- och grupputveckling, organisationsförändring och ledarstöd.

  Han har som utgångspunkt att det går att skapa stora värden genom uppmärksamhet på egna och andras förutsättningar och att de bästa lösningarna aldrig är längre bort än den egna nyfikenheten, viljan till samförstånd och lyhördheten för vad som verkligen är en persons drivkrafter.

  Har du frågor?

  Kontakta Kursverksamheten i Malmö

  Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

  Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
  Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

  För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

  Kursinnehåll:


 • Går alla konflikter att lösa?
 • Kommunikation och feedback för förebyggande av konflikt
 • Konflikthanteringsstilar - Hur beter du dig i en konflikt?
 • Förhandlingstekniker
 • Hur du hanterar svåra samtal
 • Hur du genomför en förhandling från förberedelse till avslut
 • Praktisk genomgång i olika modeller för konfliktlösning och förhandling genom träning i grupp

 • Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Folkuniversitetet Malmö och Lund

  På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


  Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Folkuniversitetet Malmö och Lund

  Regementsgatan 4
  211 42 Malmö

  Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
  www.folkuniversitetet.se

  Recensioner
  Kursrecensioner
  Bli den första att recensera Konflikthantering och förhandling på plats/online!

  Arrangörsrecensioner
  (3,6)
  Baseras på 3 recensioner.
  Läs recensioner

  Liknande kurser