KBT-kurs

Intresserad av psykologi och personlig utveckling?

Här hittar du kurser i KBT, kognitiv beteendeterapi, för dig som är intresserad av psykologi och personlig utveckling. Under en KBT-kurs kan du få lära dig hur du bearbetar olika delar av livet rent praktiskt genom terapiformen KBT.
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Vad är KBT?

KBT - Kognitiv beteendeterapi är ett samlingsnamn för olika typer av psykoterapier med utgångspunkt i kognitiv psykologi och inlärningspsykologi. KBT går ut på att förändra det kognitiva perspektivet som patienten har samt att förändra personens beteende och vanor. På så sätt kan personen komma över vissa mentala eller beteendemässiga störningar. Metoden används vid vad som förut kallades neuroser, ångest, fobier, paniksyndrom och tvångssyndrom.

Det har uppmärksammats att KBT fungerar precis lika bra vid behandling via internet som vid när patienten och terapeuten träffas ansikte mot ansikte. Det finns vetenskapligt stöd för att KBT via internet har effekt på symptom vid paniksyndrom, social fobi och vid depressioner.

Jämför kurser
Livscoachakademin  Kjell Haglund
Kurser inom personlig utveckling

Kjell Haglund har hjälp många människor med sina kurser inom personlig utveckling.

Här berättar Sara om hur det gick till när han gav henne ett nytt sätt att se på livet. Efter en sommarkurs i vacker natur, med fantastiska människor, kunde hon äntligen känna sig fri.

Läs mer