Hypnoskurs

Lär dig om medvetandet mellan sömn och dröm

Är du intresserad av hypnos? Genom hypnos kan du hjälpa dina medmänniskor att nå andra medvetanden och bli av med dåliga vanor eller självdestruktiva beteenden. Lär dig konsten bakom hypnos genom att gå en hypnoskurs.
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Hypnotisör - Mycket mer än trolldom och magi

Hypnos har länge upplevts som något obehagligt och har förundrat många på karnevaler, olikartade scener och privata tillställningar. Sedan 1600-talet har hypnos brukats för att påverka djurs beteende. Under den viktorianska tiden användes hypnos för att bota hysteri, som var en åkomma som ansågs bero på rubbningar i livmodern. Hysteri är ett utdött begrepp som beskrev kvinnor som hade ett obehärskat och lynnigt beteende. 

Hypnoskurser i hela Sverige

Hypnos som terapi

Idag används hypnos för att hjälpa människor mer än att styra dem. Hypnos kan hjälpa behövande att bli av med ett begär, bota ätstörningar och andra destruktiva beteenden. Från att endast fungera i häpnadsväckande och underhållande syfte har hypnos nu en mer helande funktion.

Du kan utbilda dig inom hypnoterapi, regressionsterapi och utbilda dig till hypnosterapeut. Med en hypnoskurs får du insikter om ditt inre mående. Om du väljer att utbilda dig till hypnosterapeut hjälper du klienten att ringa in sitt inre mående och ger den verktygen att hantera sin inre oro. Stress, ångest och generellt dåligt mående är idag en allt större del av vårt samhälle, något som hypnoterapi erbjuder en lösning på.Tanken med hypnos är att du själv ska kunna ta kontrollen över ditt mående. Kurser inom hypnos ger således deltagaren in personlig utveckling både på ett inre och yttre plan.

Hypnos går att använda inom fler olika områden. Arbetar du med männsikor kan en hypnoskurs vara ett nytt verktyg för dig som hjälper dig och dina medarbetare. En vanlig hypnoskurs går igenom de vanliga hypnosteorierna, modeller som visar hur sinnet och kroppen fungerar, hur du systematiskt rensar negativa tankar samt metoder för att hantera smärta. Sedan finns det kurser inom hypnos som vägleder dig in i självhypnos, ett djupt avslappnat tillstånd där du får lära dig hur man med hjälp av hypnos stressar av.

Det finns flera fördelar med att gå en hypnoskurs. Välmående börjar alltid med dig själv, vilket en hypnoskurs hjälper dig att ringa in. För att du ska kunna må bättre, släppa ner axlarna och kontrollera en stressig vardag är en hypnoskurs något för dig! 

Vi har hypnoskurser i hela landet! Hitta din hypnoskurs i Stockholm, Göteborg och Malmö i listan ovan. 

Jämför kurser