Inga recensioner än

Förarintyg för fritidsbåt

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
2 895 SEK
Nästa kurstillfälle
5 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
2 895 SEK
Nästa kurstillfälle
5 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Förarintyg för fritidsbåt

Grundkurs för dig med fritidsbåt, både segel- och motorbåt. Du lär dig grunderna i traditionell- och GPS-navigering inomskärs, väjningsregler, sjötrafikföreskrifter, sjömärken, några knopar, lite om väder och vind och framför allt sjösäkerhet. De flesta försäkringsbolag ger rabatt efter godkänd examination. Efter genomgången kurs och examination har du möjlighet att delta i kursen "Kustskeppare" som ges av SV senare under våren 2024.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår och skickas via post innan kursstart. Kostnad för examination 625 kr samt nedladdning av intygsapp 75 kr tillkommer.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 7 veckor, med träffar på torsdagar klockan 19.00-21.15.
Examination sker efter kursslut på Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala.

Ledaren
Kursledare är Bo Liljeborn har lång erfarenhet och gedigen kompetens inom båtförarutbildningar och är sedan barnsben van van vid alla framdrivningssätt på sjön. Som utbildad pedagog delar han med sig av allt detta på din väg mot förarintyget.

"Sjö, båtar och skärgård är ett av mina främsta intresseområden, då jag delvis växt upp på en ö i Norra Roslagen är det en naturlig del av mitt liv. Jag inledde min båtförarutbildning vid låg ålder med min far som lärare, i 6 års present fick jag min första egna båt, sedan dess har jag haft ett antal olika båtar både motor, rodd, kanot och segelbåtar och genomgått ett flertal utbildningar. Som ett led i mitt engagemang för sjösäkerhet och tryggt båtliv arbetar jag på fritiden som Frivillig sjöräddare inom Sjöräddnings Sällskapet SSRS."

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Veckodag: Torsdag
Tid: 19:00-21:15
Ledare: Bo Liljeborn
Lokal: Kungsängsgatan 12, 1tr.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg för fritidsbåt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.