Keramik - Glasyrkurs

SV Uppsala län, i Enköping
Längd
9 timmar på 2 tillfällen
Pris
850 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar på 2 tillfällen
Pris
850 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik - Glasyrkurs

En kurs där glasyren är i fokus på Lundellska galleriet, Fjärdhundra. En inspirerande miljö att få inhämta kunskaper på.

Innehåll
Vi kommer arbeta med att blanda våra egna glasyrer. En vit glasyr och en transparant , som vi färgar in med olika oxider. Du kommer att få lära dig vad som ingår i glasyrer, de olika ämnen man behöver för att få fram en matt glasyr eller en blank. Även kommer vi lära oss om underglasyrer.
Vi kommer tillverka olika glasyrprover, som sker på provplattor som galleriet tillhandahåller och ingår i materialkostnaden som tillkommer (se nedan). Dessa kommer brännas i ca 1240 grader, som vi under andra tillfället analyserar gemensamt och vid detta tillfälle visar även Gunilla hur hon glaserar.

Kursmaterial
Materialkostnad på 300 kr tillkommer som betalas till kursledare på plats. Provplattor och recepthäfte på några glasyrer får du sen ta med dig hem.

Datum
Lördag 8 juni klockan 10.00-15.00 och lördag 15 juni klockan 10-12.15

Förkunskaper
Du bör ha jobbat med stengods för att gå denna glasyrkurs.

Upplägg
Kursen är under två lördagar. Vid första lördagen har vi en kortare paus, då du har möjlighet att äta din medhavda matsäck, mikro finns.

Ledaren
Gunilla Lundell, konstnär med egen ateljé inom både keramik, skulptur och akvarellmålning med 4 års konstnärsskola i botten. Hon är en van och kreativ kursledare och folkbildare, med mångårig erfarenhet och rik konstnärlighet.
"Jag ser fram mot att få träffa dig och lotsa dig genom denna kurs i glasyrens ädla konst. Ett skapande med glasyrer är en spännande resa. Välkomna till Lundellska Galleriet"

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Välkommen!
Veckodag: Lördag
Tid: 12:00-17:00
Ledare: Gunilla Lundell
Lokal: Simtuna Karleby 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik - Glasyrkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.