Naturfoto Fortsättning- helgkurs

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
15 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
24 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
24 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Naturfoto Fortsättning- helgkurs

Fördjupa dig inom naturfotografering på en naturskön plats i närheten av Uppsala! Under kursen får du både med teori och praktik utveckla dina kunskaper för att ta bättre naturfotobilder.

Förkunskaper
Du behärskar grundläggande inställningar och vet hur ISO, slutare och bländare fungerar. Du tar med dig en digital systemkamera med ett standard zoomobjektiv, ett makroobjektiv och en telezoom. Om du har stativ får du gärna ta med det. Är du osäker så kan du kontakta oss och fråga.

Upplägg Helgkurs
Fredag 24 maj (kl 18-21), lördag 25 maj (kl 15-20) och söndag 26 maj (kl 10-13).

Vi träffas på fredagskvällen för att lära oss mer om avancerad komposition av naturbilder, hur ljus, motiv och bild hänger ihop. Du kommer också få lära dig hur du tar kontroll över exponering och ljusmätning med zon-systemet. Vi kommer även att titta på olika kreativa tekniker inom naturfotografering såsom ICM(intentional camera movement), dubbelexponering, svartvita bilder och focus stacking. På lördagen träffas vi på eftermiddagen vid en naturskön plats och fotograferar hela kvällen utifrån övningar baserat på det vi gått igenom kvällen innan. Helgen avslutas på söndagen då vi går igenom våra bilder, genomför enklare bildredigering, diskuterar och tittar på varandras bilder

Studiematerial
Studiematerial och övningar kommer att finnas både digitalt och på papper. Delas ut till deltagare vid kursstart.

Ledaren
Vår kursledare, Tobias Strindlund, är en naturfotograf baserad i Uppsala. Utbildad gymnasielärare inom IKT, Bild- och medieämnen. Hans bilderna är baserade på naturmotiv där han försöker hitta ett intressant innehåll kring naturens roll i vår omvärld och för att skapa en bild i ett samspel med färg, form och komposition. Tobias har under åren haft ett antal utställningar såväl i Uppsala som runt om i Sverige. Utöver detta har han även lett studiecirklar i många år och inom naturfotografering, digital fotografering och redigering.

" Jag brinner för att alla kan och ska få möjligheten att utveckla sitt bildseende och kunskap om, och att fotografera naturen.."

Se Tobias bilder på hans hemsida HÄR och Instagram HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Du tar själv med dig fika och lunch på fotoutflykten. Kläder efter väder.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Foto: Tobias Strindlund
Veckodag: Fredag,Lördag,Söndag
Tid: 20:00-23:00
Ledare: Tobias Strindlund
Lokal: Kungsängsgatan 12, 1tr.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Naturfoto Fortsättning- helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.