Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Nyköping
7 timmar
2019-10-27 18:30
995 SEK

Kursbeskrivning

En kurs för dig som vill träna både kropp och själ samt hitta ditt inre lugn. Yogan frigör spänningar, blockeringar i kroppen och ger dig en djupare andning.

Innehåll och upplägg
Denna kurs är influerad av den klassiska Hatha yogan, men du kommer även att hitta intryck från andra former av yoga. Johan kommer att ta dig genom ett flöde av rörelser som både stärker, mjukar upp och får dig att slappna av. Rörelserna är anpassade för alla nivåer av erfarenhet, erfaren som nybörjare. Fokus kommer att ligga på att mjuka upp kroppens stora muskelgrupper och leder genom att synkronisera specifika rörelser och positioner med andningen.

Ni tar er genom grunderna i ert eget rörelsemönster, ni lär er utvecklas som personer genom rörelse. Tillsammans skapar ni balans, inkännande, en positivare livsupplevelse, uppdaterar er bearbetningsförmåga och mest av allt njuter. Johan anser att man genom rörelse kan utveckla mycket av vår hälsa. Exempelvis har personer med artros, ryggproblem, utmattning blivit hjälpa på sin väg. Kända hälsovinster är även bland annat minskade spänningar i kroppen, bättre sömn, förbättrad matsmältning, lugnare sinne, och hjälp mot smärta med mera.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Övningarna är anpassade så att alla kan delta.

Kursledare
Johan Bergvall har arbetat som yogalärare i 6 år och har drivit en egen yogastudio. Johans pass är anpassade efter allas kroppar och förmågor. På passen gör ni yogaövningar, utvecklar rörlighet, smidighet och mjukhet i ert rörelsemönster.  Johan blandar även in vissa rörelser och tankesätt från Feldenkrais och Qi Gong. Johan Bergvall har arbetat som yogalärare i 6 år och har drivit en egen yogastudio. Johans pass är anpassade efter allas kroppar och förmågor. På passen gör ni yogaövningar, utvecklar rörlighet, smidighet och mjukhet i ert rörelsemönster.  Johan blandar även in vissa rörelser och tankesätt från Feldenkrais och Qi Gong. 

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
 
Kursmaterial
Av hygieniska skäl ber vi dig ta med din egen yogamatta. Det rekommenderas även att du tar med dig en filt.

Bra att veta
Kom ombytt och klar, omklädningsrum saknas. Bär oömma bekväma kläder.

Kallelse/faktura
Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hatha Yoga.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hatha Yoga!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner