Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs nybörjare dagtid - fokus bildspråk och kreativitet

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2019-11-04 10:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Fokus kommer att ligga på bildspråk och kreativitet. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

I denna kurs fokuserar vi på att utveckla vårt bildspråk och vår hantering av en systemkamera. Vi går igenom kamerans grundläggande inställningar och begrepp inom fotografi men till största del kommer vi att fokusera på din kreativitet. Med att komponera bilder "rätt" med rådande ljusförhållanden lär vi oss hur man kommer hem med bättre bilder. Fotografi är subjektivt men det finns olika tankesätt att förhålla sig till för att få bättre resultat.

Upplägg

Teori blandas med övervägande praktiskt arbete både utomhus och inomhus. För att lära sig så mycket som möjligt rekommenderas att ta sig an de frivilliga övningarna mellan kurstillfällena. Vi diskuterar resultaten och svårigheterna i grupp vid varje sammankomst.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper men det är bra om du har en idé om vad du vill fotografera, vi kommer till viss del att arbeta individanpassat.

Kursledare

Robert Gabrielsson från Falun lär ut på ett lugnt, metodiskt och till viss del individanpassat sätt. Han anser att alla kan lära varandra och att det inte är kamerans inställningar som tar bra bilder utan det är din kreativitet som sätter gränser. Därför vill han fokusera mer på hur du tar bra bilder med hjälp av komposition och hantering av olika ljusförhållanden. Detta tillsammans med grundläggande kunskap i kamerafunktioner kommer att ge dig bättre bilder. Robert är frilansande fotograf och journalist i Uppsala- och Stockholmsregionen och är utbildad i bildjournalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

En system- eller kompaktkamera och möjlighet att mejla bilder till kursledaren inför sammankomsterna.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

• Ta med din systemkamera/kompaktkamera.

• Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.

• Det finns kaffe och te att köpa i våra lokaler.

• Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

• Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs nybörjare dagtid - fokus bildspråk och kreativitet.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs nybörjare dagtid - fokus bildspråk och kreativitet!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner