Fota och filma med mobilen 60+

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
1 490 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
1 490 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Fota och filma med mobilen 60+

Skapa en enkel bild/video-berättelse som berättar för omvärlden om en spännande och vardaglig livserfarenhet, enbart med mobilen.  

Vill du på ett kreativt sätt lära dig att filma med mobilen? Då är den här kursen för dig som vill skapa bilder och video till sociala medier, dokumentera event, filma intervjuer och göra enkla kortfilmer. 

För att fota med mobilen behöver man inte lika mycket teknisk kunskap som med en systemkamera. Tvärtom kan avsaknaden av inställningar och tekniska detaljer göra underverk för att faktiskt låta dig fokusera på lusten och kreativiteten i ditt fotograferande. Lär dig att använda det befintliga ljuset, hitta oväntade vinklar, upptäck det vackra i tomma ytor och oväntade motiv och öva upp ditt bildseende.

Upplägg

- Grunder i mobilfotografering /videofotografering med mobilen
- Kompositions reglerna (för foto och video)
- Manus framställning
- Den dramaturgiska kurvan,”Vi lever i en värld av kurvor och drama”
- Lätt bildbehandling med appar ”Snapseed” (foto) och ”Capcut”(video)

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs mer än att du är van att hantera din mobiltelefon.

Kursmaterial

Ta med din smartphone.

Kursledare

Kursledare är Yarko Rhea Salazar. Yarko är utbildad fotograf, filmmakare och konstnär. Han har jobbat länge på Hammarkullens Folkets Hus som foto och videolärare för små skolbarn med utgångspunkten från Barnkonventionen. Jobbar med olika uppdrag inom foto och konst samt egna konstnärliga projekt. Han älskar att jobba med ljuset, färgen, rörelse och människor.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights