Visar 1-20 av 45 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 45 träffar
1
2
3

Information om Adobepaketet

Datakurser i Adobe kan med fördel läsas som en distanskurs eftersom den huvudsakliga undervisningen sker på din dator. Med en adobekurs på distans kan du lära dig använda program för olika syften, till exempel ekonomi, design eller Microsoft programvaror. Vanliga kurser är Photoshop, Indesign, PowerPoint, Visma och grundkurser i datahantering. När du läser en datakurs på distans gör du praktiska övningar i programmet med support av kursledare.  

Datakurser i Adobe

Det största och mest använda designprogrammen levereras av Adobe, där Photoshop, Indesign, Illustrator, Dreamweaver och Flash ingår. Adobe kan erbjuda ett program för varje ändamål och har delat upp programmen utifrån om du ska jobba med webb, print, bilder, illustrationer eller animationer.  Adobe Photoshop är det främsta programmet och används av både professionella designers och amatörer som har ett intresse för att jobba med bilder och grafiska element.      

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop används främst för bildredigering, men programmet har även andra egenskaper som har gjort att Photoshop har fått ett bredare användningsområde. Under en photoshopkurs kan du till exempel lära dig att skapa grafiska element till hemsidor, antingen som skisser eller färdiga objekt. Detta ligger ofta till grund för utseende hos många webbplatser.    

Adobe Indesign

Indesign används för att skapa trycksaker och printmaterial. Det kan till exempel vara kataloger, broschyrer eller visitkort. Under en indesignkurs får du jobba mycket med mallar, vilket underlättar arbetet i större produktioner och skapar enhetlighet layout i det färdiga materialet. Text och bild blandas med grafiska element och illustrationer som enkelt importras från andra program i Adobepaketet.    

Adobe Illustrator

När du ska göra illustrationer, logotyper och andra grafiska objekt är det Adobe Illustrator som gäller. I Illustrator jobbar man något som heter vektorgrafik, vilket innebär att de objekt du skapar kan förstoras i oändlig skala utan att tappa kvalité. Typografi  

Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver är ett program som används för att skapa hemsidor. Fördelen med Dreamweaver är du inte behöver ha kunskaper i programmering för att bygga din egen hemsida. Här arbetar man istället med verktyg som skapa programmeringskoden åt dig. Du får en visuell bild av hur din hemsida kommer att se ut och du kan bygga på eller ta bort element genom att i princip bara använda musen.

Adobe Flash

Flash är Adobes program för att skapa animationer. Om du ser en banner med rörliga objekt på en hemsida så är den med största sannolikhet skapad i Adobe Flash. Men Flash används även för att skapa menyer, spel eller hela hemsidor.

Datakurser i andra program

Här följer information om några av de vanligaste områden som du läsa en datakurs på distans inom. Om du vill ha mer information om en specifik datakurs som du hittar i listan här ovan rekommenderar vi dig att skicka en intresseanmälan arrangören som tillhandahåller kursen.

Datakurs i ekonomiprogram

De senaste åren av utvecklingen inom programvaror har verkligen underlättat hanteringen av ekonomi för både stora och små företag. I dataprogrammet Visma kan du blanda annat föra löpande bokföring, ta hand om löner, strukturera upp fakturor och analysera verksamhetens siffror. Målet har allt varit att gör programmen så lätthanterliga som möjligt, men en datakurs i ett specifikt program rekommenderas ofta för att lära sig programmets viktigaste verktyg samt få dokumenterade kunskaper när du söker ett nytt jobb eller en ny tjänst.  

Datakurs i Microsoft program

Om du har en PC hemma så har du med största sannolikhet programmen Word, Excel och PowerPoint installerade på din dator. Om man bortser från MAC-användare så tar många sina kunskaper i Microsofts program för givet, men faktum är att de flesta bara använder ungefär tio procent av vad programmen är kapabla till att utföra. I och med att du har grundkunskaper i Microsofts Office-paket och har programmen installerade på din hemdator så är en distanskurs ofta en bra studieform. En datakurs kan göra att du i framtiden utnyttjar programmen bättre.

Datakurs för nybörjare

Tillhör du den generation som inte växte upp med en dator i hemmet? Då kan det ofta kännas som att du ligger efter i utvecklingen och inte riktigt vågar ta steget till att utforska vilka möjligheter en dator kan ha i ditt vardagliga liv. Men var bara lugn, du är inte ensam. Som tur är finns det mängder av datakurser för nybörjare, från lägsta nivån för dig som aldrig har suttit vid en dator och upp till högre nivåer för dig vill hänga med bättre i utvecklingen. 

Jämför kurser