Visa kurser.se som: Mobil

Maja förstår människor genom teater

Calle Flygare Teaterskola”Teatern har fått mig att förstå människor”

TeaterintresseMaja Turesson har gått flera kurser i barn- och ungdomsteater på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. Genom teatern har hon lärt sig förstå människor och deras beteenden på ett nytt sätt. 
- Det är något väldigt fint att komma så intimt nära varandra och utvecklas som en grupp, säger Maja.

Namn: Maja Turesson
Ålder: 21 år
Sysselsättning: Politices kandidatprogram i nationalekonomi och statsvetenskap Stockholms universitet 
Kurs: Barn- och ungdomsteater  på Calle Flygare Teaterskola

Varför valde du att gå en kurs i teater hos Calle Flygare?

Det var i gymnasiet som mitt intresse för teater tog fart efter att ha valt det som en extra kurs. Jag blev så intresserad att jag ville fortsätta med detta även utanför skoltid och eftersom Calle Flygare har ett gott rykte som sträcker sig tillbaka till 40-talet var det egentligen den enda skolan jag kunde tänka mig.

Vad har du lärt dig?

Jag har lärt mig otroligt mycket under min tid på Calle Flygare. Framförallt, och kanske den allra viktigaste lärdomen är att jag har lärt känna mig själv. Dessutom har jag byggt upp mitt självförtroende något enormt samt att jag har lärt mig att tänka mig in i olika perspektiv. 

Hur gick teaterundervisningen till?

Lektionerna kunde se ut på lite olika sätt men de flesta började med någon sorts uppvärmning som kunde bestå i improvisationer samt olika röstövningar. Sedan gick vi vidare på dagens övningar, och när jag kom upp till fördjupningsnivån jobbade vi med att sätta ihop en pjäs. 

Hur var kursledarna?

Helt fantastiska! De kursledarna som jag kom i kontakt med var otroligt kunniga inom området samt väldigt inspirerande vilket gjorde att jag som elev vågade ta ut svängarna och verkligen prova mig fram, och göra saker som jag aldrig trodde att jag skulle våga eller klara av.

Hur använder du de kunskaper du fick från teaterkursen idag?

Hur konstigt eller flummigt det än låter så har teatern fått mig att förstå människor och det mänskliga beteendet, något som jag har användning av i vardagen. Att förstå sig på människors handlanden och beteende gör att det blir lättare att samspela med varandra.

Vad var det bästa med att gå den här kursen?

Det bästa med kursen är alla lärdomar jag har dragit nytta av, och fortfarande gör idag. Dessutom har jag fått lära känna nya människor som jag än idag fortfarande har kontakt med. Det är något väldigt fint att komma så intimt nära varandra och utvecklas som en grupp.

Vem vill du rekommendera att gå en teaterkurs och varför?

ALLA! Teater är något som jag starkt tror att alla kan dra nytta av. Det finns inga rätt eller fel vilket leder till en kreativitet många saknar idag och som vi borde jobba mer för att inte tappa!Läs mer om Calle Flygare Teaterskola
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.