Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar
 

Mer om fotokurs i Göteborg

En fotokurs gör dig mer tekniskt skicklig med din kamera och du får möjlighet att fånga fler vackra och spännande ögonblick ju mer du övar. I Göteborg finns många kurser för dig som antingen tycker att foto är en kul hobby eller som vill arbeta som fotograf och behöver ytterligare kunskap.

Fotografera ute i Göteborg

Göteborg är en vacker stad där du finner inspiration var du än går. Genom en kurs kan du lära dig att hitta det vackra även där du minst anade. Just tekniken är viktig vid utomhusfotografering. Slutartid och brännvidd m.m. är avgörande för att lyckas med en bild tagen i naturen eller i stadsmiljö. För att fotografera inomhus är det andra tekniker som tillämpas än vid utomhusfotografering. Med en kurs i foto får du kunskap om vilka tekniker du ska använda vid olika förutsättningar.

Går du en fotokurs i Göteborg finns det även flera alternativ där kursen tar plats i västkustens skärgård som erbjuder både naturupplevelser och fina bildmotiv. Eller varför inte gå en kurs i nattfotografering där flera av Göteborgs sevärdheter lyser upp staden och erbjuder ytterligare perspektiv på staden. 

Vad lär du dig?

Oftast innehåller kurserna både praktiska och teoretiska moment. Fokus ligger på bilden och på din egen förmåga och kunskap med syfte att du ska få dina fotografier precis som du vill ha dem.

Du får lära dig om kamerans funktioner såsom bländare, slutare, brännvidd, ISO, skärpedjup, vitbalansering och JPEG där de olika inställningarna påverkar hur bilden blir. Du får lära dig komposition och hur ljuset påverkar bilden. Du får använda din kreativa förmåga och diskutera andra fotografier för att fördjupa din förståelse för fotokonst samtidigt som du rent praktiskt lär dig att gå från idé till produkt - från tema till färdig bild. 

Är du intresserad av att lära dig hantera din digitalkamera eller traditionella systemkamera? De flesta idag har en kamera som för tio år sedan endast fanns i händerna på professionella fotografer. Med dagens kameror har du möjlighet att ta foto med så hög upplösning att du kan tapetsera din vägg. Givetvis handlar inte allt om upplösning och bra kamera. I slutändan är det du som fotograf som avgör om det ska bli ett bra foto. Med bra foto menas ett foto som kommunicerar, ett foto som är taget i exakt rätt ögonblick, en bild med bra ljussättning och komposition. Allt detta kan du lära dig genom att gå en fotokurs.

Kursernas upplägg är vanligtvis anpassade till gruppen där exempelvis föreläsningar om fotografi varvas med veckovisa temauppgifter samtidigt som du får arbeta med ett personligt projekt. Feedback och diskussioner med handledare och övriga kursdeltagare hjälper dig att utveckla ditt fotograferande. 

Fördjupande kunskaper

Är du redo att ta dina kunskaper till nästa nivå? Det finns flera fotokurser i Göteborg som ger dig den möjligheten. Utbilda dig i ett redigeringsprogram, lär dig ännu mer om kamerans manuella inställningar eller varför inte beställa en privat fotokurs där du tillsammans med arrangören skräddarsyr upplägget?

När du hittat en fotokurs i Göteborg du vill veta mer om kan du enkelt göra en intresseanmälan så kommer kursarrangören höra av sig till dig!

Jämför kurser
Mer inom området