Foto - så funkar din systemkamera grundkurs helgkurs

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
12 timmar
Pris
1 915 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 915 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En helgkurs för dig som vill lära dig mer om hur din kamera och hur digitalfoto fungerar. Lär dig använda de manuella inställningsfunktionerna av tid och bländare som gör bilderna skarpare.

Innehåll
Hur fungerar egentligen en systemkamera? Vad innebär begrepp som bländare, slutare, brännvidd, ISO, skärpedjup, vitbalansering och JPEG? Detta reder vi ut under kursens gång. Vi går igenom kamerans olika funktioner och ser hur inställningarna påverkar våra foton. Vi lär oss även grunderna i bildkomposition och hur ljuset påverkar bilden.

Genom att vi varvar teori och praktik går vi igenom kamerans olika funktioner och hur du använder dem. Detta är en helgkurs och kursdagarna är lördag- söndag.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Barthélémy Garcia född i Pertuis i Frankrike och bor i Sverige sedan 2011. Garcia har varit kursledare i flertal år, både hos oss på Medborgarskolan och på andra platser. 

Garcia har en kandidat och en masterexamen i fotografi från Akademin Valand. Utöver sin konstnärliga verksamhet driver han även eget företag där han har bland annat arbetat med dokumentation av utställningar, mäklarfotografi, skolfotografi och studiofotografi. 


Kursmaterial
Du tar med en digital systemkamera eller digital kompaktsystem kamera med manuella inställningsmöjligheter. Ta även med tillhörande instruktionsbok.

Bra att veta
Kontrollera att din kamera har manuella inställningsmöjligheter innan du anmäler dig till kursen
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 maj, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Foto - så funkar din systemkamera grundkurs helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights