Fotokurs steg 1 med Gert & Annelie Utter - Inkl. Helpension

Längd
3 dagar
Pris
5 300 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 dagar
Pris
5 300 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Under tre dagar varvas praktiska fotouppgifter med teori för att öka förståelsen för hur kameran fungerar och att man ska känna att man får kontroll över kameran. Stor vikt läggs vid att ni deltagare ska ”vara med på banan” och att det ska vara roligt att fotografera. Vad gör en bra bild? Tekniken behöver inte alltid vara perfekt, men det finns enkla kunskaper man kan lära sig för att bli mer nöjd och öka förståelsen som bildbetraktare.


Förkunskaper:

Kursen vänder sig till dig som inte har någon tidigare erfarenhet av fotografering med systemkamera och du som har börjat att använda din systemkamera och vill förstå mera av utrustning och hur man kan komponera bilder.

Delar ur programmet:

  • Betraktningsvinkel, hur påverkar det bilden?
  • Genomgång utrustning, sensorer, objektiv
  • Hur ska man använda fokuspunkter
  • Vad är bländare?
  • Vad händer om man ändrar slutartiden?
  • Hur får man olika skärpedjup?
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande starter

  • Kurs
  • Göteborg

Boende

I kursavgiften ingår helpension på vårt ekologiska boende Café ZanzibarBed and Breakfast nära Marsstrand. Boendet med sin hemtrevliga atmosfär bidrar till kursen familjära stämning. Den inspirerande miljön och naturen i närområdet skapar många bra fototillfällen. Som kursdeltagare har du tillgång till vår lummiga trädgård. Våra måltider är ekologiska och vi använder oss av snålspolande kranar, eko-tvättbollar, sopsortering, ekovänligt rengöringsmedel samt ekologiska lakan.

Kursledare

Annelie Utter

Annelie Utter är prisbelönt naturfotograf  och är invald i Naturfotograferna/N. Hon fångar ögonblick i den vilda naturen som få människor får chansen att uppleva. Med en stor kunskap om djurens beteende och deras rörelsemönster fryser Annelie verkligheten och bilden lämnar en ofta en spegling av djurets personlighet och dess livsöde. Hennes engagemang i ekoturism och djurens förutsättningar färgar hennes bilder och ger fotografierna ytterligare en dimension och en närvaro som fastnar på betraktarens näthinna.

Som fotograf är hon också ansluten till bildbyrån Scanpix. Många av hennes bilder finns i Tjuvkil, då de inte hänger på någon annan utställning. Hon är också en flitigt anlitad föredragshållare och även då spelar hennes bilder en stor roll. Annelie har medverkat ett flertal gånger i TV och radio, bland annat i Mitt i Naturen, Leva Livet och Vetenskapsradion.

Gert Holmér

Beskrivning inom kort

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotokurs steg 1 med Gert & Annelie Utter - Inkl. Helpension och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Gunilla Gruvstad
01 jun 2019
Bilddagar

Magiskt att få ta del av kunskaper om kamera. Kul gemenskap men framförallt professionellt kunnande!

5/5
Lars-Gunnar
30 maj 2019
Fotokurs steg 2

Jag hade höga förväntningar på kursen och de infriades med råge. Jag ville lära mig att hantera mina kamera bättre. Check. Jag ville lära mig mer om bildkomposition. Check Ja...

Visa hela
5/5
Johan Magnusson
28 maj 2019
Så mysigt, lärorikt och kul!

Vilken Combo! Annelie och Gert levererar när det kommer till kunskap och inspiration. Lärt mig massor och att bo tillsammans och äta Annelies mat gör det till det till ett klock...

Visa hela
NaturResor Annelie Utter
Tjuvkil 410
Lycke 442 75

Fotoresor och safari till världens viltrikaste platser

Vilda djur i jordens mest spektakulära vildmarker går som en röd tråd i Annelie Utters värld. Som naturfotograf, filmare och researrangör bygger allt hon gör på ett hållbarhetstänk och att det blir klirr i kassan lokalt, för människorna som bor...

Läs mer och visa alla kurser med NaturResor Annelie Utter

Highlights