Visar 1-20 av 25 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 25 träffar
12

Mer om fotokurs i Stockholm

Gillar du att fotografera och vill lära dig mer om hur du förbättrar din fototeknik? Eller är det kanske så att det är till stor hjälp i ditt arbete att kunna hantera en kamera? Då borde du fundera på att gå någon form av fotokurs. Det finns en hel del olika kurser för systemkameror och digitalkameror och det finns också många kurser inom bildredigering som lär dig arbetet efter att du tagit bilderna. Specifika kurser finns också som till exempel svartvit fotografering, bildkomposition och naturfotografering. Allt detta och mycket mer hittar du inom fotokurser i Stockholm.

Vilken kurs ska jag välja?

Det finns nybörjarkurser för den som kanske inte ens hållit i en kamera förut och det finns mer avancerade kurser för den som redan har grundläggande kunskaper. Här hittar du även kurser i bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop för dig som vill lära dig att redigera bilderna på din dator. Vad vill du lära dig mer om? Är det kunskaper du behöver för din hobby eller i ditt arbete? 

Olika fotokurser

En grundkurs tar upp kamerans olika funktioner och vad du behöver tänka på när du fotar. Här finns nybörjarkurser samt fortsättningssteg på dessa. Det finns även mer specifika inriktningar på kurserna i Stockholm såsom:

  • Ljussättning: Vad ska man tänka på när man ska ljussätta? Här får du lära dig om olika ljuskällor och vilken vinkel du ska ha beroende på önskat resultat. 
  • Systemkamera: En systemkamera har hundratals olika inställningar och för dig som inte bara vill använda auto-inställningen passar denna kurs perfekt. Här får du både teori och praktik för att bli vän med din systemkamera. 
  • Nattfoto: Att fotografera på natten har sina utmaningar. Med rätt kunskaper kan du ta dig an nattfotografering och se hur häftigt det kan bli. Kontrasterna mellan den mörka himlen och stadens ljus är fascinerande.
  • Naturfoto: Fotografering i naturen är inspirerande. Att fånga naturens vackra färger och former på bild är fantastiskt och påverkas mycket av vilken tid på dagen du fotar och vilket avstånd du har till fotoobjektet.
  • Bildkomposition: I den här kursen får du lära dig mer om vikten av en välkomponerad bild. Små detaljer avgör känslan i bilden och här har du som fotograf en avgörande roll. 
  • Bildbehandling: För dig som är mer intresserad av efterarbetet finns flera kurser inom just bildbehandling. Ofta är kurserna inriktade mot ett visst program och lär dig att hantera det och hur du kan arbeta med olika effekter.

När du hittat en fotokurs som du vill veta mer om kan du enkelt göra en intresseanmälan så kommer arrangören höra av sig till dig. 

Jämför kurser
Mer inom området