Fotokurs Porträtt On location

Längd
1 dag
Pris
2 890 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 april, 2024 (+5 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 dag
Pris
2 890 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 april, 2024 (+5 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 2 890 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Porträttfotografering On location

icepic fotokurser sedan 2001

På söndagar startar vi 10:30 med fotoövningar som kommer att ge dig stort användningsområde för hur du än väljer att fotografera människor framöver. Med precisa kompositioner och kameravinklar får du lära dig vad som verkligen gör skillnad när det kommer till att lyfta fram karaktärsdrag och uttryck. - Foto övningar som ger dig medveten kontroll och pricken över i!

Antalet deltagare är begränsat till 4. Oroa dig inte för väder eller vind eftersom jag ser till att vi har bästa förutsättningar i fräna miljöer ute, med tak eller inomhus om så behövs vilket är hela idén med On Location.

I steg två efter lunch omvandlar vi övningarna till att porträttera skarpt under skönt avslappnade former med någon av mina duktiga modeller. Eftermiddagen går ut på att förena bakgrundsmiljöer med uttryck och kroppsspråk så att de lyfter fram modellen eller alternativ skapar kontrast som egentligen fyller samma syfte. Ni får även lära er hur ett professionellt fotograferingsflöde förbereds och genomförs för att nå bästa förutsättningar och minimera misstag.

Jag instruerar och belyser hur god regi och kommunikation lyfter fram våra bästa egenskaper eftersom det alltid kommer ner till teamwork vid porträttering. Via kamera displayen får ni vartefter omedelbar feedback kring vad som gör sig bra men kanske än viktigare vid fotograferings tillfället blir att göra er uppmärksamma på inslag som lätt kan ruinera bildens helhet som till exempel bråkiga skuggor, överexponerat ljus eller bakgrunds information som är i obalans eller skapar negativt blickfång.

Läs gärna recensioner från kursen, Det är är utvecklande och superkul! Många deltagare har gjort kursen flera flera gånger av just den anledningen.

Ge bort en fotokurs med öppet presentkort (Gäller 15 mån. från köp)

Läs om övriga fotokurser samt aktuell information på hemsidan icepic.se. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 5 kursstarter

28 april, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

5 maj, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

26 maj, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

2 juni, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

16 juni, 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

Kursledare

Sedan 1997 har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering på min hemsida icepic.se så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

Porträtt med dubbelexponering av kursdeltagare Martin Kull

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotokurs Porträtt On location och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Örjan
06 sep 2023

En mycket bra kurs där teori blandas med mycket praktik. Marcus är en pedagogisk lärare med mycket tålamod. Genom kursen har jag lärt mig mer om komposition och praktisk kommuni...

Visa hela
5/5
Karina Jakobsson
06 sep 2023
Porträttfotokurs

En lärorik och rolig kurs med flera bra moment så som handledning i fototeknik och ”eget arbete”. Duktig modell och pedagogisk handledning samt härlig miljö gjorde hela kursen!

4/5
Pär Krause
02 apr 2022

Bra och komprimerad kurs/workshop. Inte så mycket teori, utan mer learning by doing, vilket bra mycket bra. Fokus på det viktiga för att få till en bra modell-i miljö-bild.

icepic - Fotograf Marcus Johansson
Ringv. 42
118 67 Stockholm

Fotografering blir bara roligare och roligare!Jag är en hängiven fotograf som älskar att sätta tänderna i nya utmaningar och använda eller förädla äldre kunskaper.Mina motivområden är väldigt breda. Allt ifrån studio till gatan, Människor, Reklam, Idéer, Arkitektur m.m.Ni finner det...

Läs mer och visa alla kurser med icepic - Fotograf Marcus Johansson

Highlights