Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs distans - Bildjakt

icepic - Fotograf Marcus Johansson
Kursinformation
Distans
Egen takt och längd
Distanskurs
495 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Utmaningen att stå inför en fotografisk uppgift är bland det roligaste som finns. Det är förmodligen också det bästa sättet för dig som vill lära dig att göra bättre bilder.

Bildjakt: Nya Bildmotiv - Färg

Med anledning av min fotoutställning i Skåne under Påsken 2021 besökte jag Stens Huvud Nationalpark. Jag bestämde mig för att göra en egen Bildjakt på temat Grön färg. Eftersom jag besökt parken tidigare vid samma årstid visste jag att färgvalet hade bra förutsättningar. Vädret var ganska kallt grått och trist men det glömde jag snart av då jag fann den här grenen som i min fantasi blev till en orm som kom slingrandes ner för trädet. Den satt lite väl högt och gjorde att jag behövde backa en smula för att på så sätt få rätt kameravinkel som synliggjorde ormens huvud med bakomliggande kropp. Vilket i sin tur medförde att jag behövde delförstora bilden efteråt. Hade jag haft längre brännvidd än 35 mm. hade detta gått att undvika. Fördelen med mitt ljusstarka objektiv var att jag kunde lägga fokus på ormens ögon och med F 1,8 och skapa hyggligt kort skärpedjup på bakgrunden som annars riskerat bli för integrerad och därmed rörig för den objektiva betraktaren som då antagligen inte sett annat än en trädgren och aldrig kunnat göra likheten med en orm. Nästa steg blev att finna ut bästa möjliga bildkomposition genom att renodla så mycket det gick från övriga trädstammar och trädgrenar i bakgrunden och framför allt placera ormens huvud så att den hamnar i omedelbart blickfång och att den bakomliggande kroppen framhävs så som man föreställer sig en orms rörelsemönster som ger en omedelbar känsla av att den är på väg mot dig ner från trädet. Det tog mig ca 15 minuter att göra bilden men jag hade gladeligen spenderat den tid som behövts för att bli nöjd.

Det blev några fler bilder på temat Grönt under min rundvandring men denna gjorde mig nöjd med besöket och dagen som helhet!

Vill du också komma igång med aktiv medveten fotografering så gör min Bildjakt som du köper med ett mejl. Du kan även köpa tillvalstjänster som Telefonhandledning och Bildanalys med feedback på dina övningsbilder. //Marcus

Genomtänkta och pedagogiska fotoövningar som stimulerar ditt fotograferande och utvecklar fotokunskap.

Bildjakt som jag valt att kalla kursen genomförs där du bor eller befinner dig. 

Med ett antal skrivna fotouppgifter i handen är du igång på nolltid när fotosuget faller på och du vill aktiverar dig med något nytt. Du väljer från de skriftliga instruktionerna vilken utmanings grad som känns rätt för stunden. Enkelt eller svårare. Uppgiften är skriven för att stimulera dit eget tänk och resonemang istället för att säga att precis så här ska du göra. Fördelen är att du skall kunna göra en övning som enkel och sedan göra om den som svårare. På så vis blir det enklare att förstå skillnader när du återkopplar och jämför dina bilder före och efter. Pedagogiskt och genomtänkt.

Köp en Bildjakt för 495 kr. Och börja fotografera! Du får fotoövningar för minst 20 aktiva timmar som lika enkelt kan bli till 40 timmar eller fler beroende på din ambition. Har du kommit så här långt och funderar så återstår bara att köpa och prova om du är fotointresserad och vill lära mer! //Marcus

Läs mer på hemsidan! Fotograf Marcus Johansson - icepic

Bildjakt: Porträttfoto i hemmet 

Vill du ägna lite corona-tid till att utveckla dina fotografiska kunskaper så har jag beskrivit mitt sätt att göra den här typen av porträtt med resonemang och fotograferingsflöde bit för bit. Pedagogiskt uppställda fotoövningar som guidar dig att se och förstå avgörande kunskaper samt att på egen hand även analysera. Du kommer definitiv att få glädjas åt många, många bonusbilder längs vägen. Bilder som kanske bara går att vaska fram tack vare ert gemensamma engagemang med att lösa fotokursens uppgifter.

Ny Bildjakt: Fotosafari Stockholm

Ge dig ut med kameran på fotoäventyr i en av världens vackraste huvudstäder guidad av professionell fotograf.

Stockholm känner jag som min egen ficka. Och utifrån mina fotografiska ögon har jag skapat en så kallad Photo walk som du genomför själv eller i vänners sällskap med telefonens GPS-karta.

Den här guidade fotorundan tar dig runt med tips på alla möjliga bildmotiv som ni möter längs den snitslade banan. Jag berättar och förklarar hur jag ser på motiv som jag själv lagt tid på för att skapa fina fotografier av. Hur jag placerar mig med kameran för att nå en lyckad bildkomposition samt sådant som man ibland kan förväntas få syn på eller kanske värt att vänta in för att det kan ge den där extra kryddan åt ditt fotografi. Här och var delar jag med mig av ställen för fikapaus eller kanske lunch.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

De senaste 24 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering på min hemsida icepic.se så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

Selfie med dotter

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs distans - Bildjakt .

icepic - Fotograf Marcus Johansson

Fotografering blir bara roligare och roligare!Jag är en hängiven fotograf som älskar att sätta tänderna i nya utmaningar och använda eller förädla äldre kunskaper.Mina motivområden är väldigt breda. Allt ifrån studio till gatan, Människor, Reklam, Idéer, Arkitektur m.m.Ni finner det...


Läs mer och visa alla kurser med icepic - Fotograf Marcus Johansson

Kontaktuppgifter till icepic - Fotograf Marcus Johansson

icepic - Fotograf Marcus Johansson

Ringv. 42
118 67 Stockholm

Tel: +46708 777 895
Mobil 0708 777 895
www.icepic.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs distans - Bildjakt !

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Fotokurs distans - Bildjakt , fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser