Kurser i digitalfoto

Fånga ögonblick digitalt. En kurs i digitalfoto vänder sig till dig som vill använda din kamera i mer än bara autoläge. Utvecklas som fotograf efter du har lärt dig kamerans funktioner. Här hittar du kurser för nybörjare upp till avancerad nivå.
Filtrera efter
Kategori
Plats
Visa alla filter
Visar 1-7 av 7 träffar
Annonser

Populära platser

Mer om digitalfoto kurs

Intresset för digitalfoto har ökat kraftigt de senaste åren. En anledning till det kan vara att priserna på både kompaktkameror och systemkameror har pressats. Foto har även fått ett större erkännande som konstform i Sverige och har blivit en attraktiv sysselsättning för alla typer av människor. Fotografering med digital systemkamera gör det möjligt att sätta sin egen stil på sina bilder då det finns flera val du kan göra både innan och efter du tar ett foto.

Att gå en kurs i digitalfoto

En kurs i digitalfoto förutsätter ofta att du har en egen digital systemkamera eller att du kan låna en kamera av någon. En digital systemkamera är utrustad med ett utbytbart objektiv och tillåter en hög grad av flexibilitet i ditt fotograferande jämfört med en kompaktkamera.  I digitalfoto med systemkamera kan du till exempel ställa in bländare, slutartid, ISO och vitbalans. Under en kurs i digitalfoto får du även lära dig att använda kameran kreativt och jobba med bildkomposition, vilket innebär att komponera olika delar i bilden så att de samverkar med varandra, såsom färger, ljus, kontraster och former.

En fotokurs kan även ha smalare inriktningar för att lära sig en specifik teknik, till exempel porträttfotografering, produktfotografering, studiofoto, fotografering med blixt, dokumentärfotografering, naturfoto osv. Vill du lära dig digitalfoto från grunden rekommenderas en fotokurs för nybörjare.     

”När jag gick över från att fotografera med kompaktkamera till systemkamera så märkta jag att jag bara kunde använda en väldigt liten del av kamerans funktioner. Efter att jag gick en nybörjarekurs i digitalfoto på Folkuniversitetet så öppnades en ny värld av möjligheter. Förutom att lära mig att ställa in kameran utifrån olika den aktuella miljön jag befinner mig i så har jag lärt mig att förbättra bilderna efter att jag har fört över dem till datorn.” / Lisa S, Göteborg