Foto-grundkurs

Längd
16 timmar
Pris
1 595 SEK
Längd
16 timmar
Pris
1 595 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Foto-grundkurs

Vill du förstå din kamera och ta bättre bilder? En kurs där vi går igenom fototeknik, bildkomposition, editering och framför allt har roligt tillsammans!

Innehåll 

Vi vill ge dig verktyg och kunskap inom:

 • Teknik-bas digitala bilder. Olika kameratyper. Baskunskaper gällande digitala bilder. Pixlar. JPEG-komprimering.
 • Komposition. Vad är komposition och varför är det så viktigt? Kompositionsregler.
 • Klassiska kamerainställningar. Varför tekniken är viktig trots att kamerorna är så automatiska idag? Exponeringstid, bländare, skärpedjup, ljuskänslighet (ISO), exponering, vitbalans och hur dessa hänger ihop och påverkar bilden.
 • Fokusering, motivprogram och mobilappar.
 • Tips för bättre bilder. Undvika suddiga bilder, bättre blixt- och kvällsbilder. Skakningsoskärpa kontra rörelseoskärpa. Gyllene timmen och blå timmen.
 • Bildbehandlingsprogram. Generella program, panoramaprogram, bildförbättringsprogram, HDR och katalogprogram. Program för bildvisningar.

   

Upplägg

 • Vi träffas helgen lördag-söndag mellan kl1000-1700, avbrott för lunch 
 • 12 studietimmar 

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Den passar dig som nyss har börjat, eller om du fotat ett tag med din kamera men kanske inte alltid varit nöjd med resultatet, eller vill utnyttja mera av din kameras potential. Alla är välkomna!

Kursledare

Sven Lidström är mycket intresserad av foto och har lång erfarenhet. Har lång utbildning i både teknik från KTH och är en erfaren kursledare som vill ge förståelse och inspiration och har hållit uppskattade kurser inom flera olika områden i över 10 år. Han har utbildning i både analog & digital-elektronik samt programmering.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Egen kamera. Du har antingen en systemkamera eller en kompaktkamera dock måste den ha inställningsmöjligheter. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • För dig som vill ta med lunch finns micro och kylskåp att tillgå.
 • Kaffe och te finns att  köpa.
 • Parkering finns i närheten av lokalen.
 • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Foto-grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.