Visa kurser.se som: Mobil

Helgkurs Konst: Modell i rummet

ABF Göteborg
Kursinformation
Göteborg
2 tillfällen
2021-03-20 13:00
Hos ABF Göteborg kan du välja bland 200 kurser

Kursbeskrivning

Välkommen till en helgkurs kurs där vi både tecknar och målar. Utgångspunkten är modell och interiör och vi jobbar med grundläggande tekniker för att bygga upp en bra komposition.

Viktig information om vårens kurser hittar du på ABFs hemsida.

Vi startar med att teckna av modellen 4 x 5 minuter och därefter målar vi modellen och rekvisita i form av tyger och stilleben. Vi kommer att använda 3 akrylfärger, vit, svart och en valfri kulör som vi målar med utan att blanda dem med varandra. Det gör vi för att inte fastna för mycket i färgval. Fokus ligger på att hitta rätt tekniker för att få fram kroppens volym, ljuset i rummet och olika strukturer och material.

UPPLÄGG

Lördag den 20 mars kl. 13.00 - 17.00 och söndag den 21 mars kl. 10.00 - 16.00 med avbrott för lunch. Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domens, ABFs Gustavus Primus och Houvedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIA

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna akrylfärger, vit svar och en valfri, kol, blyertspenna B4, suddgummi, skissblock A3, bomullsduk ca 40x60 cm samt tre penslar storlek 4, 8 och 12.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

ABF Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Kontaktuppgifter till ABF Göteborg

ABF Göteborg

Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Helgkurs Konst: Modell i rummet!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 61 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser