Folkmusikkören "Lei-La"

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
10 tillfällen
Pris
1 735 SEK
Längd
10 tillfällen
Pris
1 735 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Folkmusikkören "Lei-La"

Är du sugen på att sjunga och att använda din röst som ett instrument? Då är folkmusikkören Lei-La något för dig!

På samma sätt som man lär sig ett instrument kan man leka med rösten för att få fram sina egna toner. Vi sjunger och trallar folkvisor, mestadels från Sverige, men vi gör även avstickare till andra länder. Vi sjunger på gehör - alltså utan noter. Fokus ligger på att ha roligt! Inga förkunskaper krävs, utan bara en vilja att sjunga tillsammans av hjärtats lust.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Kursmaterial delas ut under kursen.

Kursledare

Kursledare är Annelie Westerlund. Annelie är en glad ”musik(t)ant” och ett sprudlande energiknippe hemmahörande i Alingsås med fötterna djupt nedstuckna i den folkmusiksliska myllan. För henne är det musik på heltid som gäller, oavsett musikgenre eller instrument. I vardagen arbetar jag som musikterapeut och på fritiden dansar jag och spelar gärna! 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Bea
25 apr 2024

Jättebra kursledare med stor kunskap o mycket inspirerande

4/5
Sångaspirant
17 apr 2024
Lei-La

Fritt, tillåtande och inspirerande.

5/5
Maria Håkansson
16 apr 2024
Jättebra folkmusikkör

Trevligt roligt lärorikt

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights