Kreativt skrivande - nybörjare

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
1 200 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
1 200 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kreativt skrivande - nybörjare

Vill du utveckla ditt skivande, skriva för att hantera något eller bara för att det är roligt? Då är detta en kurs för dig.

Kom i gång med ditt kreativa skrivande! I den här kursen utforskar vi skrivandets olika dimensioner och rum. Vi jobbar med format, karaktär och innehåll.

Upplägg 

Vi läser och samtalar tillsammans, varannan vecka. Detta ger mer tid till reflektion och eget arbete. När vi ses skriver och arbetar med olika skrivövningar och textsamtal för att komma närmare vårt skrivande. För visst gör modet att berätta - begäret att skriva, något med oss människor? Välkomna!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Denna kurs passar alla som är nyfikna på skrivande, även ni som skrivit en del.

Kursmaterial

Ta med det du vill skriva på, dator, surfplatta eller papper och penna.

Kursledare

Kursledare är Nora Amarin, poet och översättare och har en kandidat från HDK-Valand i Litterär gestaltning.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jerken
25 apr 2024
Exakt vad jag ville ha !

Detta var den bästa kurs jag varit på. Den hade alla detaljer jag önskade. Kurs lokalen var dock ett minus, en lektion väsnades någon ventilation som en kompressor,en träff var ...

Visa hela
4/5
Chrille
17 apr 2024
Trevlig och bra grundkurs i skrivande

Mycket bra upplägg med kurstillfälle var fjortonde dag, man hinner i lugn och ro skriva sin egen text och smälta de andras innan man ses nästa gång

1/5
Elisabeth M
17 apr 2024

Hade inget av det genomtänkta lärandet jag upplevt i föregående kurser i kreativt skrivande så jag hoppade av.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights