Keramikkurs hos Kulturföreningen Ögat

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
1 920 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
1 920 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Keramikkurs hos Kulturföreningen Ögat

I Ögats mysiga lokaler i Gamlestan får du kliva in i en värld av kreativitet, skaparglädje och inspiration. Förutom keramik finns även lokaler för textil, musik och måleri.

Kursen passar dig som är nyfiken på keramik och vill lära dig grunderna. Den passar även dig som redan har grundkunskaperna, men vill få mer tid till skapande. Vi kommer att jobba med grundläggande handtekniker, ingen drejning ingår i denna kurs men gratis fika varje gång.

Upplägg

Första gången provar vi på tumning, den äldsta tekniken i keramik. 

Kommande gånger får du bygga en eller flera former/skulpturer genom att ringla och forma med slagverktyg och foga ihop olika delar. Du får du även lära dig olika sätt att få en fin finish med jämn yta eller en yta med struktur samt tekniker för glasering. Ingående kursplan får du på plats, samt ett häfte med grunderna inom keramik. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Har du redan grundkunskap kan du utgå ifrån din nivå men man lär sig alltid något nytt med en ny lärare. Du får handledning på den nivå du befinner dig.

Kursmaterial

Vi använder stengodslera 254 och du har tillgång till ett 10-tal glasyrer. Leran köps på plats (via swish) för 55kr/kg inkl. bränningar och glasyr. Verktyg finns att låna, men ta gärna med ett förkläde om du vill.

Video

Kursledare

Ledare är Nella Druzeta. "Mitt område är att skulptera och bygga, jag älskar att arbeta med ordinära bruksföremål och ge dem konstnärlig själ och fantasi förutom en funktion. Jag har startat och driver Ögat tillsammans med fler kreatörer och har keramikverkstaden som hjärtat för mitt skapande". Under de senaste 25 åren har Nella gått diverse kurser och utbildningar i keramik.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights