Akvarell och teckning

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
1 835 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
1 835 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Akvarell och teckning

En kurs för dig som är nyfiken på illusterande teckning och akvarellmåleri, vill få igång kreativiteten och hitta det egna bildspråket.

Detta är en kurs för dig som vill utforska pennan och penselns värld genom teckning och akvarellmåleri. Fokus är på det analoga bildskapandet genom olika teckningstekniker med pennor, papper och färg. Vi utforskar vad illustration kan vara, samlar inspiration och idéer och experimenterar för att hitta det egna uttryckssättet.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Den här är en kurs för alla nivåer!

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna akvarellfärger, penslar, mjuka blyertspennor (3B och 5B), akvarellblock/papper. Förslag på komplettering får du av kursledaren. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

Kursledare

Matilda Nordin är en mångfasetterad konstnär och illustratör. Hennes huvudsakliga fokus är bild och berättande och i sitt bildskapande arbetar hon främst med akryl, akvarell, tusch och olika sorters pennor. Hon har studerat en förberedande konstutbildning i måleri, teckning och formgivning på Liljeholmens folkhögskola och har en konstnärlig kandidatexamen i design från Högskolan för design och konsthantverk.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights