Lär känna din iPhone - fortsättning

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
4 tillfällen
Pris
490 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 tillfällen
Pris
490 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du få en djupare förståelse för vad du kan göra med din iPhone? En kurs för dig som vill lära dig mer.

Ditt hjälpmedel kan användas på så många olika sätt och det finns massor att utforska. En kurs för dig som vill lära dig mer om dina inställningar, App Store, Appar av värde för dig, Bank-ID, kommunikation och sociala nätverk. Vi lär oss använda tekniken tillsammans och du anpassar det du lär dig efter dina egna behov.
Kursen vänder sig till dig som är pensionär eller ovan användare som behärskar lite och vill lära mer. 
Är du en ny användare som behöver mycket stöd och hjälp kan du välja grundkursen i iPhone. 

Upplägg

Kursen omfattar 4 tillfällen x 3 studietimmar per gång, med 15 min paus. Vi träffas i en mindre grupp på 6-8 deltagare. Vi använder ABFs nätverk så du kan samtidigt arbeta på din iPhone. Vid varje träff finns det tid att arbeta självständigt. Kursen är mer inriktad på hjälpmedlets mjuka möjligheter än tekniken bakom. Genom praktiska övningar tittar vi närmare på olika användningsområden inom digitaliseringen och diskuterar både positiva och negativa aspekter med det digitala samhället.- Första träffen har vi genomgång av inställningar.
- Andra träffen är det mer hur du kan redigera på iPhonen så att den kan formas efter dina egna önskningar. Vi laddar ner och rensar bland våra Appar. Synkronisera dina verktyg via molnets möjligheter och lär oss hittar det vi söker på vår iPhone.
-Tredje träffen arbetar vi med genomgång av olika sökmotorer och hur man kan arbeta källkritiskt med nätets möjligheter. Vi bekantar oss med Appar som ni önskar lära er mer om samt repeterar det viktigaste från tidigare träffar. Viktiga appar samt webbsidor som vi gemensamt kommit fram till att vi vill fördjupa våra kunskaper om. Google möjligheter att arbeta på nätet känner jag bäst till men vi lär av varandra.
- Vid sista träffen går vi genom era frågor som samlas under kursens gång. 

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 september, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Lokal

Plats: ABF Järntorget 8, Våning 2

Järntorget 8 Göteborg

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights