Sommarkurs i bokbinderi

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
3 tillfällen
Pris
1 490 SEK
Nästa kurstillfälle
28 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 tillfällen
Pris
1 490 SEK
Nästa kurstillfälle
28 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Den här kursen vänder sig till dig som är nyfiken på det traditionella hantverket bokbinderi.

Under kursen kan du göra en lättare renovering av en favoritbok som du vill bevara. Eller kanske vill du göra en anteckningsbok med pressförgylld text på omslaget? Du får handledning i alla moment och behöver inga förkunskaper. Kursen hålls i samarbete med Göteborgs Bokbinderiförening i Almedal, som har ett fullt utrustat bokbinderi med tillgång till det material som du behöver. Materialkostnad tillkommer med 100 kr och kan betalas på plats via swish.

UPPLÄGG
Fredag kväll kl. 18.00-21.00. Lördag-söndag kl. 10.00-17.00 med en lunchpaus på 45 min. Det finns mikrovågsugn för att värma medhavd lunch om så önskas.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. 

LEDARE
Per-Folke Grange har genomgått en grafisk utbildning vid Berghs. Intresset för böcker och det genuina hantverket har alltid funnits. Sedan drygt tjugo år tillbaka har han deltagit i ABF:s kurser i bokbinderi.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 juni, 2024

  • Kurs
  • Göteborg
ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights