Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs Bokbinderi - Lådor fortsättning

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
2022-07-11
Sista anmälan: 1 maj 2022
4 150 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till vår sommarkurs Lådor – fortsättning!

Syskrin, smyckeskrin, liten byrå…

Under den här veckan lägger vi fokus på att bygga ett skrin. Skrinet byggs i flera våningar (minst 3) och med utdragbara lådor (minst 2) som i sin tur kan inredas med fack. Högst upp finns ett ”toppfack” med lock.

Vi repeterar grunderna i hur askar och enklare lådor kläs och hur man närmar sig former där inte alla hörn är rätvinkliga. Du lär dig även principen i hur man bygger en ”låda med hals” där lådans sarg och locket möts kant i kant.

Goda förutsättningar att klara av kursen har den som redan har förkunskaper i att bygga och klä askar/lådor på nybörjarnivå – som t. ex.  har deltagit i vår nybörjarkurs askar/lådor. Du ska ha arbetat med material som papp, klot, papper och bokbinderilim och vara förtrogen med deras egenskaper.

Kursen håller högt tempo. För att hinna färdigställa alla moment som lärs ut under veckan, så bör du räkna med en del kvällsarbete. Du har tillgång till verkstaden dygnet runt. Kursen är lärarledd dagligen mellan kl. 8.30 – 16.

För att allting ska hinna torka innan du åker hem kan den vara bra att stanna en extra natt på skolan. Det går bra att boka en extranatt på boendet inkl. frukost via mejl i samband med att du anmäler dig till kursen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

4 150 kr/person inkl. material, lunch och fika.
6 950 kr/person inkl. material, frukost, lunch, fika, kvällsmål och boende i enkelrum.
4 450 kr/person inkl. material, frukost, lunch, fika, kvällsmål och boende del i dubbelrum (när ni är två som anmäler er tillsammans)

Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

Kursledare

Katja Winkes är handbokbindare med ett eget bokbinderi i Mora. Hon är utbildad i den 3-åriga bokbinderiutbildningen vid Leksands folkhögskola. Katja har erfarenhet och stor glädje av att lära ut sin kunskap till både vuxna och barn. Hon har under flera års tid handlett våra sommarkurser i dels bokbinderi, lådtillverkning och pappersmarmorering.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs Bokbinderi - Lådor fortsättning .

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs Bokbinderi - Lådor fortsättning !

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Bokbinderi - Lådor fortsättning , fyll i följande uppgifter: