Akvarell och teckning

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
12 tillfällen
Pris
3 370 SEK
Längd
12 tillfällen
Pris
3 370 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Akvarell och teckning

En kurs för dig som är nyfiken på illusterande teckning och akvarellmåleri, vill få igång kreativiteten och hitta det egna bildspråket.

Detta är en kurs för dig som vill utforska pennan och penselns kraft genom teckning och akvarellmåleri under våren. Vi utforskar även vad illustration kan vara, tillsammans samlar vi inspiration och idéer och experimenterar för att locka fram det egna uttryckssättet. 

Upplägg

Vi testar olika tekniker och arbetssätt genom uppgifter och egna projekt. Fokus är på det analoga bildskapandet genom olika teckningstekniker med pennor, papper och färg. Vi jobbar främst med akvarell på papper men även tusch kan vara ett spännande alternativ.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Kursen passar alla oavsett förkunskaper. Du får individuell handledning på den nivå du befinner dig.

Kursmaterial

Ingår ej, ta med eget material.

Mer information får du av din ledare vid kursstart.

Kursledare

Matilda Nordin är en mångfasetterad konstnär och illustratör. Hennes huvudsakliga fokus är bild och berättande och i sitt bildskapande arbetar hon främst med akryl, akvarell, tusch och olika sorters pennor. Hon har studerat en förberedande konstutbildning i måleri, teckning och formgivning på Liljeholmens folkhögskola och har en konstnärlig kandidatexamen i design från Högskolan för design och konsthantverk.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights