Nyhet! Klassiskt måleri och teckning

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
1 835 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
1 835 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Nyhet! Klassiskt måleri och teckning

Här är en kurs för dig som är intresserad av klassiska måleritekniker.

Vill lära dig hur man kan börja måla på traditionellt vis? I den här kursen studerar vi klassiskt måleri från grunden. Vi tar det från början såsom det har gjorts i hundratals år! Avbildande teckning med kol och blyerts på papper för att sedan successivt närma oss kvalificerat arbete i färg på duk.

Upplägg

I denna kurs målar vi med vattenbaserad olja eller akryl. Vi börjar med kol och penna för att arbeta med grunderna inom komposition. Efter detta går vi vidare och jobbar med grundfärger och valörer där du bland annat får blanda till din egna palett. Allteftersom du blir mer bekväm med de grundläggande teknikerna får du handledning och råd utifrån var du befinner dig. 

På denna kurs målar vi inte med oljefärg.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte så mycket erfarenhet inom teckning och måleri och vill börja från början men är öppen för alla.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. På denna kurs målar vi inte med oljefärg. Ta med pennor, kol och skisspapper till första kurstillfället. Förslag på komplettering och material får du av kursledaren under första kurstillfället.

Vi rekommenderar att du har oömma kläder.

Kursledare

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domen konstskola, ABFs Gustavus Primus och Hovedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights