Nyhet! Salsa solodans

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
750 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
750 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Nyhet! Salsa solodans

Tycker du om att dansa? Salsa solodans passar alla åldersgrupper!

I denna kursen lär du dig grunden i salsa/latino utan partner, vilket är en bra bas både om du vill fortsätta med pardans eller utveckla din kroppskontroll och musikalitet inom solodans. Vi lär oss behärska grunderna i framförallt salsa men kommer även att prova på andra latinodanser såsom bachata och merengue. Anmäl dig till denna kurs om du är nyfiken på latinamerikansk musik och dans och vill njuta av att lära dig något nytt i ett behagligt tempo. 

Upplägg

Salsa är en dans med upprepade sekvenser av steg som en grupp människor gör tillsammans stående i linje. 

Det finns omklädningsrum på plats men bara en dusch.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Ingen kursmaterial.

Video

Kursledare

Paula Svenssons första steg in i latinodansen började på den legendariska båten Rio-Rio i Göteborg. Hon har haft dansgrupper både i Spanien och Sverige och motiveras av att skapa koreografier och inspireras av musiken och den glädjen som dansen medför. Förutom bachata och salsa har hon undervisat i jazz och Bachatafusion och även haft kurser inom pardans. 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jessica
22 apr 2024

Pedagogisk lärare jättebra och kul kurs

5/5
Iris
15 apr 2024
Underbart med dans efter jobbet

Kursledaren var jätte bra. Lärde oss många nya steg på latinmusik, inkl. lady-styling. För att det var solo dans kunde alla delta.

5/5
Johnna
15 apr 2024
Lysande

Pedagogiskt, tålmodigt, med massa glädje!! Och vi önskade att det var 1,5 h per gång och en hel termin.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights