Nyhet! Upptäck din inre konstnär

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
1 800 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
1 800 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Nyhet! Upptäck din inre konstnär

Upptäck din konstnärliga ådra och släpp lös din inre konstnär!

Har du svårt att komma igång med ditt skapande? I den här kursen får du hjälp att locka fram din inre konstnär. Lär dig att finna inspiration i det vardagliga och får utlopp för din kreativa energi. Målet med denna kurs är inte att skapa ett klassiskt mästerverk på duk, utan snarare att utforska vilken stil som resonerar med dig och ditt skapande. Genom att använda enklare material som vattenbaserade färger, färgat papper och penna hjälper Maria sänka din tröskel till en mer kreativ vardag.

Upplägg

Under kursen kommer vi att utforska kända konstnärers tillvägagångssätt och tekniker. Vi kommer bland annat att studera Matisse, Pollock, Mondrian men också att prova olika tekniker som kinesisk tuschteckning. Vi provar modell och att måla på olika sorters canvas. Genom dessa konstnärliga möten får du möjlighet att bredda dina konstnärliga erfarenheter och leka dig fram till din egna stil. 

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Denna kurs passar dig som vill komma igång eller få en nystart. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra. 

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Vi använder enklare material på denna kurs.

Ta med papper, penna och pensel till första tillfället. Förslag på material får du av din ledare under kursen.

Kursledare

Maria Dutton Ph.D, konstnär, formgivare, med erfarenhet av undervisning inom bildkonst och design. Hennes konstverk finns i privata och offentliga samlingar runtom i världen. Maria har anordnat flera kurser på olika konstnärliga teman. Konst i en svensk trädgård, Upptäck din kreativitet, Konsten av linoleumsnitt. Det är enkelt! 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Maite Eriksson
17 apr 2024
Utmärkt!

Maria är otroligt kompetent och helt rätt för kursen! Skulle gärna vilja fortsätta med henne.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights