Helgkurs - Drejning nybörjare 22-24 mars

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
3 tillfällen
Pris
2 800 SEK
Nästa kurstillfälle
22 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 tillfällen
Pris
2 800 SEK
Nästa kurstillfälle
22 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Helgkurs - Drejning nybörjare 22-24 mars

Starta våren med en kurs i drejning! Inga förkunskaper krävs utan vi går igenom drejningens alla steg från start.

Vi börjar med att bearbeta leran, sedan går vi igenom hur man centrerar lerklumpen på drejskivan. När leran är centrerad tränar vi på olika grepp, hur man håller händerna och var man ska trycka för att kunna styra leran för att forma t.ex. en kopp eller en skål. Materialkostnad tillkommer. Välkommen till en lärorik helg i keramikverkstan!

Upplägg

Fredag 18.00-21.00, lördag 10.00-16.00 och söndag 10.00-13.00. Tid för glasering är söndag den 7:e april kl. 13:00-16:00. Gruppen består av max 6 deltagare. Undervisningen består huvudsakligen av eget arbete under handledning av kursledaren. Missar du ett tillfälle under helgkursen har du inte möjlighet att ta igen detta vid en annan tidpunkt.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Tänk på att folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Förkunskaper

Kursen passar nybörjare.

Kursmaterial

Vi har fem stengodsleror i olika färger, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av terminen och deltagarna faktureras efter kursens slut.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 mars, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Video

Kursledare

Jennie Krantz driver en egen keramikateljé på Stora Holms Säteri. Hon brinner för att dreja och tillverka brukskeramik, saker som man använder dagligen till frukosten, fikat eller den fina middagen. Jennie har varit med i flera kokböcker och inredningstidningar med sin keramik.  

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights