Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig simma (vuxensim), grundkurs i bröstsim för personer över 13 år.

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2021-03-07 18:45
1 500 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig simma (vuxensim), grundkurs i bröstsim för personer över 12 år.
Här lär du dig grundläggande bröstsim, genom att lära dig grunderna om simläge, vilka muskler som ska användas och hur tagen ska tas kan du simma lättare  i vattnet. Vi utgår från bröstsimtekniken men först du lära dig bli trygga i vattnet! Vi använder oss av traditionella hjälpmedel och bygger stegvis upp simkunskapen. Undervisningen sker i den grunda delen av Husums simbassäng.  Där du lätt kan stå.

Upplägg

Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 45 min.

Denna kurs gäller för ett vuxen. Du skall vara ombytta och duschade med tvål och schampo innan bad. Vi träffas på bänkarna vid bassängen.

Denna kurs bedrivs med färre deltagare per instruktör för att behålla säkerheten i poolen och kvalité på kursen. Det är max 7 deltagare per instruktör.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men du måste vara motiverat att lära sig simma.

Det är helt okej att börja kursen om du är rädd för vatten. Flythjälpmedel skall ej tas med, det som krävs för kursen finns på plats.

Kursledare Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Bra att veta Anmäl dig i ditt  namn och personnummer. Bokning gäller bara i bassängen den tid ni bokat in er på.  Det är okej att basta efter tillfället men ej att stanna kvar och simma. Kursen start så snart vi fått minst 4 deltagare.Kursen kan ev tidigareläggas med ca 45 min.

Du måste duscha innan bad, även håret med schampo.

Ingången till simhallen är på baksidan av simhallen (mot fotbollsplanen)

Herrarnas omklädningsrum är till höger när du kommer in och damernas en trappa ner, när du har duschat finns en trappa/dörr ifrån duscharna till poolområdet.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lär dig simma (vuxensim), grundkurs i bröstsim för personer över 13 år..

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Lär dig simma (vuxensim), grundkurs i bröstsim för personer över 13 år.!

Liknande kurser