Visa kurser.se som: Mobil

Kitekurs/kitesurfing på Öland

KITEKALLE
Kursinformation
Öland
5 timmar
2 500 SEK

Kursbeskrivning

Kitesurfing kitekalle

Kitekurs Öland utgår huvudsakligen från Kleva som ligger 2 km norr om Mörbylånga. Vi är måna om att ni ska ha en så bra och trygg upplevelse som möjligt. Pedagogik är viktigt för oss. Det säkerställer att ni kan känna er trygga med oss ute på vattnet! Säkerhet är A och O när det gäller kitesurfing. Genom erfarenhet och kunskap kan vi förmedla detta till er på ett spännande och roligt sätt.

Allt ingår förutom badkläder och handduk. Vi har allt material för en kitekurs, nedan kan du läsa vad som är bra att ha med sig . Ni kan även gå kursen i Halmstad, Varberg, Falkenberg eller Göteborg hos vår samarbetspartner Kitekalle.

Hyr kiteutrustning direkt efter kurs Vi erbjuder alla våra kitekurskunder en möjlighet att testa sporten utan att behöva köpa komplett utrustning. Direkt efter kurs har du möjlighet att hyra komplett utrustning månadsvis. Hyr du eller köper en kite av oss så får du också tillgång till en Fb-nybörjargrupp där ni ser när och var våra teamriders kommer att kitesurfa. Våra teamriders kan hjälpa dig så att du kommer ut på vattnet samt håller ett öga på dig. Du kan också ställa frågor i FB-gruppen som vi hjälper till att svara på. Om ni sedan väljer att köpa utrustningen eller väljer att köpa ett nytt paket så drar vi av det ni betalat i hyra på priset. Pris från 4000:-/månad (maila oss för mer info).

Det praktiska inför en kitekurs på Öland

Ta med varma kläder, gärna en vattentät väska ifall det regnar, mat och dryck (2 mellanmål + lunch), solglasögon, solskydd, handduk och badkläder. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan.

Alla våra instruktörer har genomgått KiteKalles internutbildning vilket borgar för att vi kan erbjuda trygga och säkra kurser med erfarna instruktörer. Vi har max två elever per instruktör. Kitesurfing är dock en extremsport och allt utövande sker på egen risk.

Ansvariga instruktörer är Kristoffer Sandström och Tobias Johansson.

Boka en kurs genom att ringa vårt växelnummer 035-21 22 23.

Grundkurs i Kitesurfing kostar 2500:- per person och innehåller följande steg nedan.

TEORIPASS (ca 15 min)

Vi går igenom följande: Material, aerodynamik, kitehantering, vindfönstret (kraftzonerna), start och landning, vind och väder, kitespots och väjningsregler.

TRÄNINGSKITE PÅ LAND ELLER VATTEN (ca 1-2 timmar)

Riggning, styrning, inlärning av vindfönstret, kontrollövningar, starta och landa kite

ATT RIGGA EN KITE (ca 15 min)

Riggning, var, hur, säkra kite, linda upp linor, olika säkerhetssystem

VATTENPASS 1 (ca 1-2 timmar)

Säkerhet, starta och landa, kontrollövningar, bodydrag i sidled (90 grader från vinden), bodydrag med vinden, startövningar och self rescue.

VATTENPASS 2 (ca 1-2 tim)

Startprocedur, hur man står på brädan, hitta balans, hjälp med att komma iväg samt att fortsätta åka med kontroll.

AVSLUTNING

Kort feedback där vi sammanfattar vad ni är bra på och vad ni behöver träna mer på.

Fortsättningskurs på 3 timmar kostar 1800:- per person och innehåller följande steg nedan.

VATTENPASS 1 (vid behov)

Vid behov uppfräschning av säkerhet, starta och landa, kontrollövningar, body drag i sidled (90 grader från vinden), body drag med vinden, startövningar och self rescue.

VATTENPASS 2 fokus komma upp på brädan

Startprocedur, hur stå på brädan, hitta balans, hjälp med att komma iväg samt att fortsätta åka med kontroll.

AVSLUTNING

Kort feedback där vi sammanfattar vad ni är bra på och vad ni behöver träna mer på.

SKRÄDDARSYDD?

Givetvis kan vi skräddarsy din fortsättningskurs efter just dina önskemål. Exempelvis för dig som redan har kommit upp på brädan och kör redan.

KSA certifikat för 300:- har du som elev möjlighet att efter genomförd kurs köpa hos oss. Certifikatet behövs om du vill hyra utrustning utomlands och på en del stränder krävs ett certifikat/körkort för att få kitesurfa.

Rabatt om du väljer att köpa ett kitepaket efter kursen erhåller du 10% rabatt hos KiteKalle. De har prisvärda paket med samma utrustning som ni använt i kursen. De har även gott om begagnat på lager. Deras butik hittar du på kitekalle.com eller på Stationsgatan 58 i Halmstad, öppet vardagar kl. 16-18, lördagar 12-14 eller efter överenskommelse.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kitekurs/kitesurfing på Öland.

KITEKALLE

Kite

Välkommen till KiteKalle. Här jobbar vi på att skapa ett rikstäckande nätverk av kite, SUP och surfcenters i Sverige där du kan gå en kurs. Vi kan i dagsläget erbjuda kurser i Göteborg, Varberg, Falkenberg, Halmstad och på Öland. Tillsammans med några av...


Läs mer och visa alla kurser med KITEKALLE

Kontaktuppgifter till KITEKALLE

KITEKALLE

Stationsgatan 58
30250 Halmstad

Tel: 035-21 22 23
kitekalle.com

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kitekurs/kitesurfing på Öland!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner